Експерт розповів де і як шукати роботу закарпатській молоді

Нині багато хто нарікає на те, що не може знайти роботу, а з іншого боку роботодавці скаржаться на брак кваліфікованих фахівців. Насправді все не так. Знайти легко і просто можна як роботу, так і персонал, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Отже, сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» спеціально для закарпатської газети «Робота та начання» разом зі співвласником кадрової агенції «Pelekh Agency» Андрієм ПЕЛЕХОМ ми шукали відповіді на наболілі для багатьох закарпатців питання про роботу.

Часом молодь каже, що не може знайти роботу, бо роботодавці ставлять вимогу про наявний досвід роботи, а в них його не може бути. Чи відомо вам про такі випадки. Загалом як у нас справи із роботою для молоді?

Є такі спеціальності, що цього вимагає закон. Наприклад, якщо людина йде працювати в нотаріальну контору, то потрібно мати 2 роки досвіду на якійсь юридичній посаді. У нашій агенції такого немає. Скажімо, у львівському офісі маємо менеджера, яка ще є студенткою, і при тому працює в нашій агенції вже більше року. Загалом зараз студенти знаходять роботу із третього курсу, тому, гадаю, проблем тут немає. Навіть якщо людина не має стажу, можна вказати у резюме якісь курси, досвід участі в студентських організаціях, що фактично теж є досвідом, головне – бути активним, така риса завжди подобається роботодавцям. До того ж, більшість роботодавців на досвід не звертають ніякої уваги, принаймні з тих, кого я знаю. Важливо, аби людина віддавалася сповна роботі, показувала результат. Дехто може мати величезний досвід, але працювати не там, де потрібно, на роботі, що не приносить задоволення. Тоді такого фахівця все одно потрібно перевчати, якщо він вирішить щось змінити в житті.

zakarpatpost.net