На Перечинщині планують побудувати аж 4 нові амбулаторії

Тур’я-Ремета, Тур’я-Бистра, Дубриничі та Тур’я-Пасіка вже цього року мають розпочати будівництво сучасних амбулаторій за програмою “Сільська медицина”.

Про це повідомляє начальник управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Денис Ман на своїй сторінці у соцмережі.

За його словами, загалом на Закарпатті нова програма дала старт будівництву 16 новим амбулаторій.

“Наразі органи місцевого самоврядування займаються оформленням документації, необхідної для початку робіт, а обласна державна адміністрація – оформленням звернення до Мінрегіону, який відповідає за реалізацію Програми. – наголошує він. – Закарпатська область вже отримала понад 300 млн гривень на реалізацію проектів у сфері сільської медицини. Це одна з найбільших сум з усіх областей, оскільки частка сільського населення в структурі населення регіону – 63 %.
🤝Вірю що депутати всіх рівнів об’єднаються навколо проблем медицини в районі і первинна ланка буде на високому рівні.
👉Важливо також зберегти лікарів, якісних лікарів на селі. Відповідно до реформи, жителі району повинні підписати декларацію із сімейним лікарем. І саме момент визначення, до якого лікаря захоче йти кожна родина або громадянин, дозволить “відфільтрувати” якісних фахівців у сфері охорони здоров’я. До речі, не забудьте підписати декларацію📝.
Що передбачає програма будівництва амбулаторій? Спочатку Мінохорони здоров’я затвердила за поданням Закарпаття спроможну мережу первинної медичної допомоги1️⃣. Потім органи самоврядування формують документи до Мінрегіону щодо будівництва амбулаторій з приміщеннями для сімейних лікарів, щодо закупівлі автомобілів швидкої допомоги, а також необхідного обладнання для належного обслуговування на рівні первинної ланки та зв’язку із вторинною та ланкою та третім рівнем надання медичної допомоги (телемедицина)2️⃣. Кінцеве рішення щодо місць визначення будівництва амбулаторій – за Мінрегіоном3️⃣.
✔️Таким чином, район буде мати належну первинну ланку медичної допомоги”.