Погода у Закарпатті на сьогодні, 25 березня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла погода, але місцями дощитиме, а в гірських районах – сніг.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +7 удень – +13 градусів.

Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ розпочнеться ще до світанку, але до середини дня повинен припинитися.

У Хусті – +4 уночі і  +12 удень. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вночі йтиме дощ, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Воловці – +2 уночі і  +8 удень. У Воловці протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі піде дрібний дощ, який вранці посилиться. Удень на деякий час опади припиняться, а ввечері очікується дрібний дощ зі снігом.

У Сваляві – +3 уночі і +10 удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ розпочнеться ще до світанку, але до середини дня повинен припинитися.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +5, денна – +12.

Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Нічний дрібний дощ вранці може посилитися. У середині дня опадів не передбачається, а ближче до вечора дощ розпочнеться знову.

У Перечині – нічна температура становитиме – +7, денна – +13.

Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Нічний дрібний дощ до ранку може посилитися, але незабаром повинен припинитися.

У Великому Березному – вночі – +2, удень – +9.

У Великому Березному протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці продовжиться нічний дощ, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +3, удень – +10. Весь день буде хмарним. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -3, вдень – +14. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі та вранці очікується дощ. Вдень – без опадів. Увечері – дощ зі снігом.

У Рахові – уночі  0, вдень – +16. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. З самого ранку йтиме дощ, під вечір його змінить сильний сніг.

25 березня вшановується пам’ять преподобного Феофана, сповідника Сигрианського і Григорія, Папи Римського. У народі цей день називають Феофан Проломи Наст, тому що до цього дня активно сходить сніговий покрив, ґрунт повністю відтаює. З цього дня вже можна сіяти редис. У давнину помітили: якщо 25 березня туман, то буде великий врожай льону і конопель.

Народні прикмети на 25 березня

  1. Якщо сніг на мурашнику тане з північної сторони, то літо буде довгим, теплим, і навпаки
  2. Туман на Феофана – прикмета того, що овес і льон добре вродить
  3. Лід на річках відразу тоне – рік буде неврожайним
  4. Туман вранці 25 березня – льон і коноплі вродять. До речі, для хорошого врожаю проводили один обряд. Господиня повинна була верхи на коняці об’їхати в цей день поле, на якому буде висаджена конопля
  5. Якщо в цей день птахів насінням льону погодувати, то льон вродить
  6. Якщо на Феофана кінь захворів, то він або довго не видужає, або помре. Однак, в будь-якому випадку, навесні він не зможе допомогти селянину в роботі
  7. Коні 25 березня фиркають голосно – дощ піде. Якщо ж вони по дорозі зафиркали, то варто підготуватися на дуже неприємну і несподівану зустріч.
  8. Якщо жінка через кінську упряжку переступить, коню потім працювати важко буде
  9. Кінь 25 березня голосно заіржав в хліві – скоро буде щастя
  10. Лід тоне, але ще не тане – рік буде неврожайним
  11. На деревах видно іній – прикмета до того, що червень буде дуже дощовим
  12. Якщо в цей день погода по-справжньому весняна, то влітку буде багато дощів
  13. Туман піднявся вгору – чекай дощу. А якщо він, навпаки, опускається вниз – буде ясна погода
  14. Якщо в Ластівчиному гнізді в цей день відшукати невеликий камінчик, то його можна використовувати як оберіг від будь-якого зла. Але не можна розоряти ласточкіно гніздо – накличеш на себе біду

zakarpatpost.net