АНОНС. Ану покажи нам, що то в тебе був за чоловік? А чоловіка біля її труни не було

Коли ми побачили,  як Василь іде вулицею і мугикає пісеньку, не могли цьому надивуватися. Усі ж знали, що 2 дні тому в нього померла дружина. А він не те щоб допомогти їй в останню хвилину, а навіть не був на її похоронах, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Обкладинка свіжого номера газети «ПОРАДИ»

Померлу помітили газовики, які перевіряли стан лічильників. Вони зайшли у двір Василя і побачили, що двері в хату відчинені навстіж. У хаті був безлад, тож вони постукали у двері будинку, щоб покликати господаря. Але на кухні побачили не господаря, а жінку, яка лежала на підлозі. Кинулися до неї і побачили, що вона вже нерухома. Руки були зовсім холодними, а очі непорушно дивилися кудись далеко.

Одразу ж викликали поліцію. Жінку забрали в морг. Слідів насильницької смерті на її тілі не було виявлено. Тож справу вирішили не відкривати. Але Василь не з’являвся у хаті ні того дня, ні наступного. Тож довелося ховати його громадянську дружину за кошт міста.

Василь повернувся тільки через чотири дні – із синяками під очима. Мабуть, дуже непогано провів час у товаристві пияків, які були його друзями. Сусіди одразу ж повідомили його про ті сумні пригоди, які трапилися в його хаті за його відсутності. Василь бурхливо реагував на кожну нову подробицю цієї дивної для нього історії.  Дружина ж ніби ніколи не хворіла, ніколи ні на що не жалілася – хіба що на нього самого. Пили вони обоє.

Тож люди махнули на все те рукою, бо в таких випадках кажуть: допилася. Тільки  хитали головою, що люди гинуть від хвороб, від стресів, від бідності. Тяжко витягують дітей, працюють, а тут така халепа.  Тож про цю історію дуже швидко почали забувати.  Тим більше що Василь не дуже вже й переймався тим горем, яке звалилося йому на голову так несподівано.

Але минуло ще кілька днів і Василь страшенно засумував. У пияків часто бувають перепади настрою, тож і цьому сусіди не так уже й дивувалися.  Але от він всім почав розповідати, що його Олена приходить до нього і забирає в нього всю їжу. Кричить, що не може йому простити, що він не був у неї на похороні. І цим її дуже скривдив. Що вона ніколи нікому з родичів не показувала Василя. А тут її зустрів увесь її рід – діди, прадіди, померлі тітки та вуйки, просять:

– Ану покажи нам, що то в тебе був за чоловік?

А чоловіка біля її труни не було.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «ПОРАДИ».

Купуйте свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 22 березня.

zakarpatpost.net