Яким є традиційний рецепт закарпатських голубців і чому їх запікають із ребрами

Невідома історія походження, оригінальні рецепти та незвичні інгредієнти улюбленої страви українців 

Продовження. Початок тут.

Без голубців не обходиться жодна закарпатська гостина. У нас цю страву подають на хрестини, дні народження, навіть на похорон.

За що ж так полюбили закарпатці голубці? Страва, до слова, не є суто нашою родзинкою. Її готують і в країнах Сходу, і в Європі, однак усюди голубці різні. Немає двох господинь, які б приготували одинакові голубці.

Газета «Неділя Закарпатські новини» вирішила дослідити історію однієї з найпоширеніших в Україні страв – голубців.

Яким же є традиційний рецепт закарпатських голубців?

Для приготування потрібен передусім фарш – переважно зі свинини та яловичини. Береться з розрахунку скільки м’яса – стільки рису.

Крім того, потрібна капуста, дві цибулини, солодкий перець, копчені ребра, часник, морква, зелень, олія, або смалець, томатна паста, спеції.

Відтак розігріваємо  на сковороді  одну столову ложку вершкового масла і кілька хвилин обсмажуємо рис. Тушкуємо помолоту цибулю, додаємо в неї моркву та часник, трохи томату, спеції. Усе змішуємо і крутимо голубці.

У каструлю вниз кладемо кілька листків капусти, на неї – голубці, а всередину – копчені ребра.  Якщо начинка залишилася, з неї можна зробити невеликі тюфтельки. Залити водою або бульйоном так, щоб рідина прикрила голубці.

Варити на помірному вогні до готовності. Далі можна ще перекласти їх  на деко, залити сметаною і запекти.

Подають або з підливою, або з соусом, або зі сметаною.

Далі буде…

zakarpatpost.net