Закарпаття: Львів’янин грабував літніх жінок

У народі кажуть: «Гість у дім – радість в нім». Але це не про 40-річного львів’янина, який приїхав на Закарпаття, маючи намір легко заробити. Перше місто, куди завітав житель сусідньої області, було Мукачево. Близько місяця «гостював» молодик у цьому населеному пункті.

За цей період він встиг накоїти немало лиха. Найчастіше місцем його проживання були автобусні чи залізничні вокзали, покинуті будинки, де ніхто не мешкав. А коли наставали сутінки, вирушав на «заробітки».

 Під покровом темряви львів’янин відслідковував самотніх жінок і нападав на них. Першою, хто постраждав від грабіжника, була 80-літня місцева жителька. Пенсіонерка мешкала одна в приватному будинку. Непроханий гість вибив скло на вікні, коли старенька спала, проникнув у хату і почав нишпорити, шукаючи щось цінне. Від шуму жінка прокинулась. Тоді чоловік, пригрозивши, наказав їй мовчати і став вимагати гроші та інші цінності. У мукачівки грабіжник забрав значну суму грошей: 10 тисяч гривень, 600 євро, 200 доларів та золоті вироби. Потерпіла звернулася по допомогу до правоохоронців Мукачева.  Жінка розказала, що ці гроші вона збирала протягом 25 років. Відколи чоловік помер, старенька відмовляючи собі практично у всьому, складала гроші на «чорний день».

 Другою жертвою львівського грабіжника стала 82-річна мукачівка. Жінка разом зі своєю сестрою проживала на околиці міста. З мізерної пенсії бабусі не мали змоги назбирати багато грошей. Налякавши не на жарт стареньких, зловмисник повивертав в хаті все догори дном. За словами самих потерпілих, непрошений гість шукав гроші по кишенях, під ліжками,  в документах. Але зумів віднайти всього 140 гривень. Щоправда, для пенсіонерок — це великі гроші, за які вони планували відсвяткувати Різдво. Ще менше, лише 125 гривень, забрав злодій в іншої самотньої літньої жінки. І цю стареньку він залишив без копійки на Різдвяні свята.

 Та цього грабіжнику виявилося замало. Після Мукачева чоловік вирушив по легку та «чорну» здобич у Сваляву. Саме тут його й спіймали працівники міліції. Як з’ясувалось, затриманий неодноразово порушував закон та сидів за гратами за крадіжки, грабежі та зґвалтування. Наразі справу вивчає слідча слідчого відділення Мукачівського міськвідділу капітан міліції Ірина Свиридова. Триває досудове слідство.

 Наталія МАШІКО, Мукачівський МВ ГУМВС України в Закарпатській області