“Шахтар” розгромив вікінгів: забивали лише українці

Донецький “Шахтар” розпочав “Копа дел Сол” з впевненої перемоги над норвезьким клубом “Мольде”.

Голами у складі гірників відзначилися українці Олександр Гладкий, Олексій Гай та Костянтин Кравченко. Причому з 41-ї хвилини “гірники” грали у меншості. Фернандіньйо отримав червону картку за суперечки з арбітром після того, як Дулгаса Косту грубо збив норвезький футболіст.

Однак рахунок на той момент вже було відкрито. На 35-й хвилині Фернандіньйо протягнув м’яч по центру, зібрав на собі чотирьох захисників і відпасував на лінію карного майданчика під удар Гладкому. Олександр без обробки сильним ударом з лівої ноги відправив сферу в дальню “дев’ятку”!

На 86-й хвилині перевагу українців подвоїв Гай, що влучним ударом замкнув передачу Луїса Адріано.

А на передостанній хвилині матчу відзначився Костя Кравченко. Асистентом виступив знову Луїс Адріано.

У іншому матчі групового турніру данський “Копенгаген” переміг шведський “Кальмар” з рахунком 2:1. Отже, після першого ігрового дня “Шахтар” посідає перше місце – за кількістю забитих голів. Вже в п’ятницю, 5 лютого, обидва фаворити “синього” квартету – “Копенгаген” і “Шахтар” – зійдуться в очному протистоянні.

“Копа дел Сол”

“Синя” група. 1 тур

Марбелья. Стадіон “Спортивного союзу Марбельї”. 200 глядачів
Арбітр: Томмі Скьервен (Норвегія)

“Мольде” (Норвегія) – “Шахтар” (Донецьк, Україна) – 0:3 (0:1)

“Мольде”: Ларсен, Ватсхауг (Сімонсен, 79), Стін, Форен, Ріндарой, Хестад (к), Хозеф, Сіуне (Скьолсвік, 66), Мостра (Андріасон, 79) Фалло (Ертсас, 66), Діоф

“Шахтар”: Пятов, Шевчук (Кобін, 88), Чижов, Ракицький, Хюбшман, Фернандіньйо, Ілсіньйо (Гай, 46), Коста (Кравченко, 82), Вілліан, Срна (к), Гладкий (Адріано, 46)

0:1 Олександр Гладкий, 35
0:2 Олексій Гай, 86
0:3 Костянтин Кравченко, 89

Попередження: Срна, 15; Сіуне, 41
Вилучення: Фернандіньйо, 41

tsn.ua