У США дозволили знищувати американців, причетних до тероризму

Глава національної розвідки США Денніс Блер заявив про те, що спецслужби будуть знищувати американців, які перебували у міжнародних терористичних організаціях.

Водночас, для здійснення подібних дій розвідникам потрібно буде заручитися “спеціальним дозволом” від вищих інстанцій.

За словами Блера, спецслужби з усією відповідальністю ставляться до подібних рішень і допускають вбивство американських громадян тільки в крайньому випадку. “Нам потрібна стовідсоткова впевненість у тому, що ця людина є членом екстремістської групи, тобто становить небезпеку для інших американців”, – заявив глава розвідки.

Заява Блера стала відповіддю на публікацію в газеті Washington Post, яка, посилаючись на державного службовця, який побажав залишитися анонімним, повідомила, що в списку людей, яких спецслужби “засудили” до знищення або захоплення, присутні троє громадян США.

Видання звинуватив нинішнього главу Білого дому в тому, що він продовжує традиції Джорджа Буша-молодшого, який також не заперечував можливості знищення американців, які співпрацюють з екстремістами.

Нагадаємо, напередодні Блер заявив, що американські спецслужби мають інформацію про підготовку Аль-Каїдою нових великомасштабних операцій проти США, які “викличуть масові людські жертви, завдадуть шкоди економіці або досягнуть обох цих цілей”.

tsn.ua