Чом ти не прийшов, як місяць зійшов?.. Я тебе чекала…

Він не прийшов… Вона призначала йому зустрічі десятки разів, вона переконувала, запрошувала, підбадьорувала, навіть намагалася взяти на «слабО»… Але марно. Він не прийшов… Злі язики стверджують, що його Ганка не пустила…

Ми так і не дочекалися теледебатів між Юлією Тимошенко та Віктором Януковичем. Ми не почули змагання програм, змагання стратегій, змагання інтелектів.

 У спорті, в разі неявки суперника, перемогу автоматом отримує інший. Янукович не з’явився на головний бій в своїй політичній кар’єрі. І вже не так важливо, хто став на заваді. Чи-то його команда, яка виплекала в своєму лідері страх перед відкритою дискусією, чи-то закостенілість та збронзовілість самого Віктора Федоровича, чи це було їхнім спільним рішенням – як би там не було, а поєдинку не відбулося. І наше прагнення побачити видовищне шоу – бій двох титанів – так і залишилося нереалізованим.

 Він не спробував переконати нас, що не боїться чути неприємні запитання і вміє відповідати на них. Він не став обтяжувати себе тим, щоб розповісти про свої погляди щодо зовнішньої політики, економічних реформ, соціальної політики тощо у присутності свого головного опонента на президентських виборах. Він зірвав би масу оплесків тих, хто сидів по цю сторону телевізора, якби просто з’явився в студії 1-го національного каналу. І багатьом би стало зрозуміло, що все, що казали про нього – неправда, що насправді він не боїться виходити на відкриту розмову, що він не відчуває своєї меншовартості перед цією харизматичною жінкою, натомість вміє виходити гідно з-під будь-яких словесних обстрілів. І його прихильники обов’язково озброїлися б цими аргументами у своїх словесних баталіях з опонентами. 

 Але цього не сталося. Він не прийшов. Бій не відбувся. Та і без бою всім стало зрозуміло, що тримати удар Віктор Федорович не вміє. Ще дивно, що замість нього Ганна Герман на дебати не прийшла…   

Андрій Шекета, депутат Закарпатської обласної ради

zakarpatpost.net