Тимошенко вперше після виборів з’явилася на людях

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко дала своє перше після виборів президента доручення на засіданні Кабінету міністрів і зробила перший після виборів публічний виступ.

Прем’єр мало торкалася теми виборчих перегонів, а лише звинуватила лідера Партії регіонів Віктора Януковича у брехні та тому, що він не виконає своїх передвиборчих обіцянок і не підвищить соцстандарти в Україні.

“Вже після виборів починають відкриватися великі передвиборчі обмани, і людям потрібно просто трішечки враховувати це в усіх своїх подальших політичних визначеннях. Ніхто з команди Януковича жодних соціальних стандартів не збирається підвищувати”, – сказала Тимошенко.

Разом із тим, прем’єр дала перше після виборів робоче доручення. Вона доручила Міністерству фінансів, Міністерству освіти та науки, Міністерству охорони здоров’я разом з Міністерством праці та соціальної політики перевірити виконання рішень уряду про виплату доплат до зарплат медиків та вчителів.

“Нам потрібно взяти під повний стовідсотковий контроль виплату всіх соціальних платежів у нашій державі. Це надзвичайно важливий напрямок роботи”, – сказала Тимошенко.

Голова уряду уточнила, що йдеться про виконання постанов уряду про здійснення доплат до посадових окладів медичним працівникам з урахуванням трудового стажу, а також про 20-відсоткові надбавки до окладів освітянам.

“Я просила б, щоб така перевірка була проведена до наступного засідання уряду і щоб звіти були обов’язково зроблені. Це наше завдання”, – підкреслила Тимошенко.

Нагадаємо, зазвичай уряд збирається по середах, але цього тижня засідання було перенесене через похорон генерального конструктор ДП “Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро “Прогрес” Федора Муравченка.

Прем’єр Юлія Тимошенко після виборів президента, які відбулися 7 лютого, ще не з’являлася на публіці. Її анонсоване звернення до народу так і не відбулося.

Нагадаємо, за результатами підрахунку 100% електронних протоколів на виборах президента України переміг Віктор Янукович (48,95% голосів). Юлія Тимошенко набрала 45,47%.

Штаб Тимошенко вже зажадав від Центральної виборчої комісії перерахування голосів більше, ніж на 900 виборчих дільницях. Чи визнає Тимошенко результати виборів, поки що достеменно не відомо.

tsn.ua