Російські футболісти побили українського суддю

Те, що сталося 10 лютого ввечері на полі Papillon Sport Center в Белеку, інакше як свавіллям не назвеш. “Відзначилася” російська футбольна команда “Анжи” (Махачкала). Дагестанці побили українського арбітра, який обслуговував цей матч.

Дагестанский клуб проводив спаринг-матч з болгарською “Славією”, а судити гру довірили донецькій бригаді арбітрів на чолі з Дмитром Жуковим. Українські судді Прем’єр-ліги перебувають нині на зборах у Белеку і щодня судять матчі за участю команд, які знаходяться на зборах.

По ходу матчу представники “Анжи” неодноразово висловлювали претензії на адресу арбітрів, а коли Жуков вилучив з поля гравця росіян Магомедова (син президента клубу, до речі), ті як з ланцюга зірвалися.

Один з керівників клубу не своїм голосом крикнув Магомедову: “Засади йому!”, провокуючи гравця на кулачну бійню з рефері. А коли резервний арбітр Юрій Можаровський спробував заспокоїти представника “Анжи”, той обклав його матом і ледь не накинувся з кулаками.

Було помітно, що гравці “Анжи” не намагалися вступити в конфлікт, але на це їх спровокували власні керівники. Дагестанці спочатку спроектували свою агресію на болгарську команду, яка вирішила залишити поле. У цій ситуації Жуков на 60-й хвилині прийняв рішення зупинити гру за рахунку 2:1 на користь “Славії”. На поле вибігли представники дагестанців, один з яких ударив суддю в груди. Також Жукова вдарив один з гравців “Анжи”.

Пізніше три представники “Анжи” ввірвалися в суддівську роздягальню, але конфлікт вдалося погасити.

Після матчу Дмитро Жуков прокоментував епізод. “У першому таймі я за дві жовті картки вилучив гравця “Славії”, який діяв грубо, – розповів арбітр. – Зазвичай у спаринг-матчах команди домовляються, що вилученого гравця змінює інший. Представники “Анжи” стали кричати мені, навіщо я дозволив замінити грубіяна. Я їм кажу: “Ну ви ж самі домовилися з суперником!” Поле слизьке, злива…

У другому таймі йде атака “Анжи”, збивають їх гравця, але м’яч залишився у дагестанців. Я не зупинив гру, дав атаці завершитися. “Анжи” втратив м’яч, і темношкірий гравець “Славії” дальнім ударом забив гол. Гравці “Анжи” стали штовхатися з болгарами. Я показав по жовтій картці учасникам сутички, один з них був Магомедов. Через кілька хвилин він двома ногами стрибнув у гравця “Славії” – мені довелося показати йому червону картку. Гравець сам визнав порушення та залишав поле…

З трибуни йому почали кричати: “Бий суддю!” Магомедов повернувся й каже мені: “Давай не нагнітати ситуацію. Ти забуваєш про червону картку, і продовжуємо гру”. Я йому відповів, що не можу цього зробити, тому що є футбольні правила, яких ніхто не скасовував. Тренер “Славії” вивів команду з поля. На поле вибігли представники “Анжи”, підбігли до мене і кілька разів вдарили в груди. Пізніше вони з’явилися в роздягальні, почали обзивати нас і ображати. “Бандери” – це найбільш м’яка лайка, яку ми почули від керівників “Анжи”, – підсумував Жуков.

Незважаючи на те, що це був лише товариський матч, хотілося, щоб цей інцидент не залишився б без оцінки відповідних органів ФФУ, РФС і УЄФА.

tsn.ua