Менеджер Валуєва звинувачує Кличка в жадібності

Менеджер Валуєва вважає, що пропозиція Віталія Кличка є несерйозною.

Головний менеджер промоутерської компанії Sauerland Event Кріс Мейєр, який представляє інтереси екс-чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBA росіянина Миколи Валуєва на переговорах з українським володарем поясу WBC Віталієм Кличком, вважає позицію української сторони неконструктивною.

“Так, Валуєв програв свій останній бій, але Кличко також нікого не вразив виступами в недавньому минулому, – заяив Мейєр. – Чому К2 повинні набивати кишені грошима за рахунок Валуєва, Don King Promotions і Sauerland? Замість пошуку вирішення проблеми спільними зусиллями, брати висувають умови, що ігнорують контрактні зобов’язання Валуєва, Don King Promotions і Sauerland”.

Мейєр нагадав про те, що в Sauerland Event є діючий контракт з Першим каналом німецького телебачення (ARD), у той час як у Кличка існує угода з радіомовної корпорацією RTL.

“Ми запропонували провести торги з певних питань, щоб добитися найбільш максимального прибутку, – продовжив Мейєр. – Цей механізм сприяв би вирішенню проблеми розділу трансляції між двома конкуруючими німецькими телеканалами. У цьому випадку компанія, яка зробила кращу пропозицію, і отримала б права. Ми вже говорили про це з президентом WBC Хосе Сулеймані, і він погодився сприяти організації таких торгів. Привабливість цього бою не в тому, що Кличко буде захищати свій пояс, а в тому, що він буде битися з Валуєвим. А те, що Віталій є чемпіоном світу WBC, в даному випадку не є вирішальним для отримання прибутку від цього поєдинку. Показовим є те, що К2 самі запропонували провести бій на стадіоні “Шальке”. Цей бій може стати одним з найприбутковіших в Німеччині, якщо не самим прибутковим, з точки зору виручки від продажу квитків на боксерський матч”.

Мейер готовий до продовження переговорів, але тільки якщо команда Кличка перестане наполягати на гонорарі Валуєва у розмірі двох мільйонів доларів.

“Я не впевнений, що Кличко дійсно хоче бою з Валуєвим, – зазначив Мейєр. – Можу припустити, що Віталій і Володимир бояться, що не зароблять так багато грошей, як завжди, коли б’ються з суперниками, яким недоплачують. Повернення К2 до переговорів залежить від того, чи хоче Кличко дійсно провести цей двобій”.

tsn.ua