Папа Римський номінований на престижну музичну премію

Папа Римський Бенедикт XVI, голос якого записаний на альбом церковних молитов і співів, що нещодавно вийшов, номінований на найпрестижнішу у Сполученому Королівстві премію в області класичної музики Classical BRIT Awards. Про це говориться в заяві оргкомітету премії.

У список номінантів включені 10 альбомів-лідерів продажів у Великобританії за останні 12 місяців. У їхнє число входить диск “Альма Матер. Музика з Ватикану”. Альбом являє собою запис творів сучасної класичної музики у виконанні хору Римської філармонічної академії і британського Королівського філармонійного оркестру.

Музика служить фоном до голосу Папи Римського Бенедикта XVI, який читає молитви і виконує релігійні співи. Записи голосу понтифіка, зроблені під час його паломницьких поїздок по місцях поклоніння Пресвятої Мадонні, взяті з фонотеки Радіо Ватикану.

Премія Classical BRIT Awards присуджується асоціацією британської звукозаписної індустрії. Вона є “двоюрідною сестрою” премії BRIT у царині поп-музики, а також американської премії Grammy, яка вручається американською федерацією звукозапису кращим популярним і класичним альбомами.

Серед “конкурентів” понтифіка в списку на здобуття премії – декілька популярних у Британії молодих виконавців класичної музики, які перемогли у телевізійному конкурсі “Британія шукає таланти”.

Премія Classical BRIT Awards буде присуджена за результатами голосування на присвяченому їй інтернет-сайті. Процедура подачі голосів закінчується 23 квітня. Переможець буде оголошений на щорічній церемонії в лондонському королівському “Альберт-Холі” 13 травня.

tsn.ua