За вбивство однокласника школяр отримав 4 роки в’язниці

Через півтора роки після вбивства 13-річного підлітка просто у подвір’ї однієї зі шкіл Житомира суд виніс вирок винним у його смерті. Одного з учасників подій засудили до 4 років позбавлення волі, іншому інкримінували хуліганство і звільнили за амністією.

У день оголошення вироку до судової зали журналістів не пустили, хоч процес був відкритим. Вирок суду приголомшив навіть представника державного обвинувачення. За словами районного прокурора, суддя перекваліфікувала дії підсудного з умисного вбивства на тяжкі тілесні ушкодження, що призвели до смерті. Відтак строк покарання зменшився із семи до чотирьох років позбавлення волі. Хоча, за словами прокурора, в діях підсудного вбачались ознаки навмисного вбивства.

“Покарання має бути більш суворим, і як представник державного обвинувачування я пропонував міру покарання у межах семи років, тобто мінімальний рівень, враховуючи вік підсудного, враховуючи обставини злочину. А з такою мірою покарання я не погоджуюся”, – зазначив представник державного обвинувачення, прокурор Богунського району Юрій Сарапійчук.

Натомість адвокат хлопця стверджує, що той допомагав слідству і кається у скоєному. “У його діях не було наміру скоєння вбивства. А був намір, спрямований на нанесення пошкоджень, від яких наступила смерть”, – заявив юрист.

Мати загиблого школяра розповіла, що справу ледве дотягнули до кінця суду – слідство постійно затримувалося. Крім того, за фактом убивства учня у школі порушено ще одну кримінальну справу проти директора школи, яка навмисно приховувала факт бійки між учнями і видавала усе як нещасний випадок. У цій кримінальній справі слідство не просунулося ні на крок через хворобу тепер уже колишнього директора.

tsn.ua