У Валуєва ще є кілька днів

Віталій Кличко розповів про хід переговорного процесу з командою російського боксера Миколи Валуєва.

Чемпіон світу з боксу WBC Віталій Кличко розповів про хід переговорного процесу з командою російського боксера Миколи Валуєва.

– Віталію, два мільйони доларів – це остаточна сума, яку ви готові запропонувати Миколі Валуєву за поєдинок?
– Не забувайте, що, перш за все, я я даю Валуєву шанс боксувати за звання чемпіона світу в одній з найпрестижніших версій у професійному боксі WBC. Плюс до цього плачу йому гроші. Думаю, найбільші гроші в його кар’єрі. У мене є сумніви, що він коли-небудь отримував два мільйони.

– А чому тоді Дон Кінг звинувачує команду Кличка у жадібності? Мовляв, ви одержите за трансляцію поєдинку величезну суму, в порівнянні з якою 4 мільйони, на їхню думку, не такі вже великі гроші…
– По-перше, хочу нагадати – чемпіоном світу є я, а не Валуєв. По-друге, поєдинок за участю Валуєва не цікавий американському глядачеві. У США його не знають і не збираються купувати права на трансляцію. І по-третє, якщо Кінг не вважає себе жадібним, то хай погоджується на наші умови. Професійний бокс – це не тільки спорт, але й бізнес. Все інше в даному випадку – лише “забаганки” Дона Кінга або самого Миколи.

– Як довго ви готові чекати відповіді від команди Валуєва?
– А я її й не чекаю. У нього ще є кілька днів. Після чого ми укладемо контракт з іншим спортсменом.

– А ви можете йому зателефонувати? У яких ви взагалі відносинах?
– Я йому телефоную іноді. Кажу: “Колю, не валяй дурня”. Але Коля, вочевидь, вирішив не прислухатися до думки людей, які не бажають йому поганого, а уклав контракт з Кінгом. Я переконував його, що не варто цього робити. Думаю, що час розставить все на свої місця. Микола зрозуміє, що його контракт з Кінгом – це одна з найбільших помилок.

– Зараз у ЗМІ надходить суперечлива інформація щодо вашої кар’єри. Ви вирішили повісити рукавички на цвях?
– Так, рано чи пізно я це зроблю.

– У цьому році?
– Я можу зробити це в будь-який момент. Кожен поєдинок може стати останнім.

– А як же мрія братів зібрати всі пояси в одній родині?
– Я її здійсню. І тільки тоді готовий буду повісити рукавички. Я вам повідомлю, коли це буде конкретно (посміхається).

– Наближається 23 лютого. Що для вас означає цей день?
– Цей день для мене не є якимось особливим святом, але з ним пов’язано багато приємних спогадів. Адже я народився в сім’ї офіцера, тому з дитинства для мене це день Радянської Армії і Військово-морського флоту. Я навіть давав присягу на вірність Батьківщині.

– Батька в цей день поздоровляєте?
– Обов’язково.

tsn.ua