ПР готова запропонувати кандидатуру Азарова на посаду прем’єра

Заступник голови Партії регіонів, нардеп Борис Колесніков виступив за призначення представника ПР Миколи Азарова новим прем’єр-міністром. Разом із тим, остаточне рішення, за словами політика, залишиться за Верховною радою.

“Нехай парламент вирішує, хто буде. Ми виступатимемо за нашого однопартійця – Азарова”, – сказав Колесніков. Серед кандидатур у прем’єри також пролунали імена екс-кандидатів у президенти Сергія Тігіпка і Арсенія Яценюка.

На переконання Колеснікова, на певний період навколо Азарова можуть об’єднатися депутати. “Далі все залежатиме від його дій. Є програма реформ, є програма президента ”Україна для людей”. А хто її виконуватиме, за великим рахунком, не має значення”, – додав він.

Політик наголосив, що нова коаліція може об’єднуватись навколо проукраїнської програми, як вийти з кризи і вибудувати правильну систему реформ. “Якщо ”Наша Україна” поділяє її, я не бачу особливих перепон для створення коаліції”, – додав він.

Також Колесніков зауважив, що Партія регіонів готова розділити відповідальність не лише у гуманітарному, а й в економічному блоці уряду з іншими політичними силами парламенту. “Якщо вийдемо з кризи, розділимо перемогу, як і поразку. Діалог навколо посад можливий. Треба сідати й говорити”, – сказав він, додавши, що з ”бютівцями” таких переговорів ПР не веде.

У той же час, нардеп повідомив, що буде створено переговорну групу, яку очолить Азаров. За його словами, і сам президент Віктор Янукович допомагає створенню нової коаліції.

Нагадаємо, раніше Колесніков припускав, що в результаті коаліційних переговорів новим прем’єром може стати компромісний представник “Нашої України”. Сам Азаров заявляв, що готовий очолити уряд, але може й відмовитися від посади на користь колег.

Питання про відставку чинного уряду Юлії Тимошенко Верховна рада повинна розглянути наступного тижня.

tsn.ua

One thought on “ПР готова запропонувати кандидатуру Азарова на посаду прем’єра

  • 26.02.2010 at 14:35
    Permalink

    зливайте воду, гасіть свічки…

Comments are closed.