Зідан: краще померти, ніж вибачитись перед Матерацці

Легенда світового футболу Зінедін Зідан через чотири роки все ще не готовий пробачити свого кривдника – італійця Марко Матерацці, якого він вдарив головою за образливі слова у фінальному матчі Чемпіонату світу 2006 року. У підсумку Зідан був видалений, а чемпіоном стала збірна Італії.

За словами Зідана, він краще помре, ніж вибачиться за свою поведінку.

“Я прошу вибачення у всього футбольного світу, у вболівальників, команди. Після матчу я зайшов в роздягальню і сказав: “Вибачте мене. Це нічого не змінить, але я прошу вас мене вибачити”, – сказав Зідан.

“Але вибачитися перед Матерацці я не можу. Ніколи”, – заявив Зідан. – “Це мене зганьбить. Краще померти”.

Зідан розповів, що вибачився б, якщо б на місці Матерацці був “нормальний” хлопець, – як, приміром, бразилець Кака. “Якщо б це був Кака, звичайно, я би вибачився. Але просити вибачення у цього…”, – емоційно висловився Зідан.

Спортсмен пояснив, що слова Матерацці були сказані не вчасно. “В той момент я просто не міг себе стримати”, – повідомив Зідан. “Розумію, що це не може вважатися вибаченням, але тоді в мене хворіла мама. Вона лежала в лікарні, а ніхто цього не знав”, – розповів Зідан.

“Але тут був по-справжньому невідповідний момент. Скільки разів ображали мою маму, а я стримував себе. Але тут…”, – розповів Зідан.

Як підсумував екс-спортсмен, не слід принижувати футболістів. “Відбутися може всяке. Але футбол – це спорт, в якому немає місця приниженню”, – вважає Зідан.

Нагадаємо, що після того, як Зідан вдарив Матерацці, суддя вилучив капітана французької збірної з поля. У результаті французи поступилися в серії пенальті. Незважаючи на вилучення “за неспортивну поведінку”, Зідан був названий найкращим футболістом ЧС-2006.

Фінал ЧС-2006 став останнім у спортивній кар’єрі Зідана. Після цього він продовжив брати участь у благодійних акціях, зніматися в рекламі. З 1 червня 2009 року він є радником президента мадридського “Реалу” Флорентіно Переса.

tsn.ua