Закарпаття: Олега Гаваші визнано політичним діячем року

У перший день весни відбулася VIII церемонія нагородження лауреатів щорічного рейтингу «Лідер року».

 Рейтинг «Лідер року» в Закарпатті вперше був проведений в лютому 2003 року в Ужгороді. Номінантами стають люди та підприємства, що зробили значний внесок у соціальне та економічне життя Закарпаття. За роки проведення рейтингу його лауреатами були громадські, некомерційні об’єднання та організації, а також керівники, які по праву є елітою ділових кіл краю. До прикладу, переможцями «Лідер року» у різні роки були політики Віктор Балога та Ігор Кріль, ректор УжНУ Микола Вегеш, міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, науковець Василь Комендар, міський голова Чопа Галина Цар, банкір Віктор Гончарко, лікарі Іван Курах та Василь Русин, промисловець Володимир Гісем, єпископ Мілан Шашік, Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євген Гузеєв, митець Еміл Сокач, правоохоронець Юрій Рахівський, підприємства «Єврокар», «Фішер Мукачево», навчальні заклади УжНУ, ЗакДУ, туристичні та готельні комплекси «Термал Стар», «Зірка», «Карпатія», «Синяк», «Карпати», обласний кардіодиспансер, а також журналісти Лариса Подоляк, Наталія Зотова, Світлана Ковбиця, Лариса Липкань та багато інших представників у різних номінаціях.

З 2004 року переможців визначає Експертна рада рейтингу, до якої входять провідні журналісти Закарпаття. Нагороди вручаються у наступних номінаціях: «Виробник краю», «Фінансова установа та організація», «Культурно-просвітницька діяльність», «Навчальний заклад, викладач», «Готельний сервіс та туристичні послуги», «Медичний та оздоровчий заклад», «Громадське харчування та торгівля», «Приватний підприємець, підприємство», «Керівник, менеджер року», «ЗМІ, журналіст», «Популяризація фестивального руху Закарпаття», «Політичний прорив року»,  «Політичний діяч», «Громадський діяч».

Цьогоріч у номінації «Політичний діяч» переможцем став голова облдержадміністрації Олег Гаваші. Вручаючи диплом та статуетку «закарпатського Оскара» Олегові Олодаровичу, власкор інформаційної агенції УНІАН Наталія Петерварі відзначила, що голова облдержадміністрації – справжній ґазда: вміє, знає, що і як треба робити, ніколи не відмовить у допомозі тим, хто її потребує, завжди готовий до діалогу із представниками засобів масової інформації. На посаді голови облдержадміністрації Олег Гаваші докладає зусилля, аби забезпечити поступальний розвиток області й зберегти спокій в закарпатській громаді.

Своєю чергою керівник краю подякував за співпрацю колегам – своїм заступникам, обласній раді, районним адміністраціям. Дякував і закарпатцям,  для яких найголовніші – віра в Бога, сімейні цінності, життя в мирі і злагоді.

– Кажу ці слова з вірою у те, що наш народ достойний кращого життя, і в те, що ми спільно зробимо все, аби наша держава стала дійсно квітучою, демократичною, – наголосив Олег Олодарович. – Ті, хто не один рік працює, може порівняти з тим, що було на початку становлення України. Бо ж наша держава – наймолодша в Європі. Переконаний, вона буде однією з найкращих. Маємо вірити у це і робити все можливе, щоб так і сталося.

 Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації