Тренер ФК Закарпаття: “У клубі дуже важка ситуація”

Під час міжсезоння в ужгородському «Закарпатті» відбулася суттєва ротація складу, яка повинна була понести за собою зміни у грі команди. Про початок сезону, перспективи та цілі клубу в ексклюзивному інтерв’ю “Спорт України”розповів головний тренер ужгородців Ігор Гамула.

– Ігор Васильович, які цілі поставлені перед «Закарпаттям» на вже стартувала другу половину сезону?

– Безумовно, головне для нас – постаратися залишитися серед найсильніших команд України. Всі ми усвідомлюємо, що це буде непросто, але ми провели хороші збори, наскільки можливо укомплектували склад, і тепер кожен усвідомлює, що ми, незважаючи на важку ситуацію, повинні виходити і показувати хорошу гру в кожному матчі.

– Тим не менш, у першому домашньому поєдинку проти донецького «Металурга» гра у команди складалася не зовсім вдало …

– Ну чому ж? Всі грали з самовіддачею. Інша справа, що складно відіграватися, забивати команді, яка в нашому чемпіонаті пропускає менше за всіх. Крім того, дуже сильно на нашу гру вплинуло і поле. Футболісти, особливо новачки, не були готові грати на такому важкому газоні – тому не виходили награні нами моменти. Пізніше я переглядав інші матчі туру, такого поля як в Ужгороді не було ніде.

– У суботу в Харкові «Закарпаття» зіграє на одному з найкращих полів України …

– Так, і повинен сказати, що ми вже налаштовуємося на гру з «Металістом» і здаватися ні в якому разі не збираємося. Гра, буде складною, ми розуміємо, що харків’яни засмучені поразкою на старті і будуть сверхнастроени на перемогу. Ми теж готові дати бій, хоча все ж таки пріоритетними для нас будуть домашні ігри. Саме вдома треба брати очки, адже, повторюся ще раз, потрібно залишитися у Вищій лізі чемпіонату. –

Один з новачків «Закарпаття» – Дмитро Семочко, тричі вилітав з російської Прем’єр-ліги з «Ураланом», «Шинником» і «Хімками» – прикмета …

– На жаль, Дмитро Семочко, вже не є гравцем нашої команди. Він поїхав, ні з ким не поговоривши. Я не знаю, в чому причина, напевно, не зміг погодити з керівництвом клубу свій особистий контракт. Мені, звичайно, дуже шкода, він досвідчений, сильний гравець, який міг би допомогти команді. Зараз у клубі дуже важка ситуація, але я не хотів би про це говорити.

– Причина в фінансуванні клубу?

– Я не думаю, що потрібно про це говорити. Скаржитися і жаліти себе – це доля слабких. Я вірю в команду, якщо б я не бачив перспективи, я б вже кинув усе.

– Під час зимової перерви в «Закарпатті» з’явилися нові виконавці на кожній з позицій. Як оцінюєте рівень їх підготовки, гру?

– Хлопці, які прийшли в команду, безумовно, повинні підсилити гру «Закарпаття», допомогти нам досягти мети. Але ви, напевно, бачите, що ми беремо футболістів практично безкоштовно, без будь-яких амбіцій або мотивації. Ті ж гравці, які прагнуть грати, у яких гарна ігрова база, не прийдуть в команду просто так. Зараз потрібно розуміти, що навіть якщо ми провели кілька гарних тренувальних зборів, ми не переробили команду повністю. На це потрібен час! Але, звичайно, настрій у нас бойовий, кожен буде намагатися робити все по максимуму.

– Чому так і не вдалося заявити Миколу Гибалюка?

– Наскільки я знаю, то Гибалюк буде заявлений за команду. Він гарний футболіст, який потрібен команді, і, думаю, це питання має вирішитися позитивно.

mukachevo.net