Янукович сьогодні відвідає Москву

5 березня президент України Віктор Янукович здійснить офіційний візит до Росії.

Візит відбудеться на запрошення президента РФ Дмитра Мєдвєдєва.

У Москві Янукович проведе зустрічі зі своїм російським колегою Мєдвєдєвим, а також з прем’єр-мінінстром РФ Володимиром Путіним.

Янукович має намір обговорити з владою Росії поставки російського газу в Україну і його транзит у Європу.

Про це він сказав в інтерв’ю російському телеканалу “Росія 24” 4 березня.

“Я впевнений, що ми в обов’язковому порядку торкнемося традиційних питань відносин у Росії й України, у тому числі й питання, що стосуються поставок газу в Україну, транзиту газу в Європу, надійність цієї системи”, – сказав він.

Янукович висловив упевненість у тому, що партнери завжди зможуть домовитися про умови, які були б вигідні обом сторонам.

Янукович поїде в Москву з офіційним візитом, а не робочим, який має нижчий статус, і який планувався раніше. Про це повідомили у прес-службі Кремля.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що статус візиту Януковича знижений до робочого в зв’язку з тим, що він свою першу поїздку здійснив у Брюссель.

Також в указі Януковича про підготовку його поїздки в Москву говориться про “робочий візит”.

Про те, що це мав бути саме робочий візит також свідчило пояснення заступника директора департаменту інформації і преси МЗС РФ Ігоря Лякіна-Фролова.

За його словами, з самого початку візит Януковича планувався робочим, таким, що носить ознайомлювальний характер.

Нагадаємо, 1 березня Віктор Янукович здійснив свій перший президентський візит до Брюсселя та провів переговори з керівниками Європейського Союзу.

tsn.ua