Закарпаття: Газовий пістолет намагалися незаконно ввести в Україну

9 березня 2010 року в зону митного контролю пункту пропуску ”Лужанка” Виноградівської митниці, що на українсько-угорському кордоні заїхав легковий автомобіль марки “VW Passat” під керуванням громадянина Угорщини. Тримаючи курс з Угорщини в Україну, 42-річний чоловік для проходження митного контролю обрав спрощену смугу митного контролю „зелений коридор”.

 Але даний автомобіль викликав підозри у митників. Його було виведено із “зеленого коридору” в “червоний коридор” для проведення подальшого догляду. У результаті огляду, у салоні автомобіля в кишені лівої передньої дверки було виявлено металевий газовий пістолет з магазином та чотирма набоями калібру 8 мм.

 Про існування пістолету вказаний громадянин забув, а отже – і не задекларував…

Оскільки будь-яка зброя підлягає обов’язковому декларуванню під час переміщення через митний кордон України, гр. Угорщини порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного контролю.

 Митниками складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст.339 Митного кодексу України, пістолет з набоями вилучено до рішення суду, повідомила zakarpatpost.net Головний інспектор звязків з громадськістю Христина Герасимюк.

zakarpatpost.net