БЮТ: Азаров просить в МВФ 5 мільярдів на пенсії

Уряд Миколи Азарова просить у Міжнародного валютного фонду 5 мільярдів доларів на покриття бюджетного дефіциту.

Про це йдеться в заяві екс-віце-прем’єра Олександра Турчинова, повідомляє прес-служба БЮТ.

“Вчорашня порція бруду, яким чинна влада намагалася поливати уряд Юлії Тимошенко, має просте і зрозуміле пояснення: замість обіцяного підвищення соцстандартів буквально наступного ж дня, щойно президентом стане Янукович, уряд Азарова розпочав затримки з виплатою пенсій. Сьогодні ця затримка вже досягла 4-х днів”, – зазначив екс-віце-прем’єр.

Він нагадав, що уряд Тимошенко, “незважаючи на важкі кризові роки, виплачував пенсії без будь-яких затримок”.

“В той же час, критикани співпраці уряду Тимошенко з МВФ зараз випрошують 5 млрд доларів на покриття бюджетного дефіциту. Причому, кошти випрошуються на те, що відсутнє в юридичному сенсі, оскільки уряд Азарова не спромігся офіційно внести свій проект бюджету, хоча про його наявність говорили під час виборчої кампанії”, – йдеться в заяві.

Окрім того, вже на цьому тижні до 2 млрд гривень було запозичено на внутрішньому ринку, заявив Турчинов.

“Тому, не викликає сумнівів, що критика своїх попередників чинній владі потрібна тільки для того, щоб за цією шумовою завісою приховати власну нездатність керувати країною та виконувати взяті на себе зобов’язанні”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, нещодавно МВФ заявив про свою підтримку України на шляху відновлення стабільності економіки. Фонд готовий розглянути питання про повернення до припинених у листопаді переговорів щодо надання Україні чергового траншу кредиту в розмірі 3,8 мільярда доларів.

Всього ж, за словами прем’єра Миколи Азарова, Україна має намір залучити до 20 мільярдів доларів кредитів від європейських структур.

tsn.ua