В Рахунковій палаті запевнили, що Тимошенко та Турчинов завдали збитків на 20 мільярдів

Юлія Тимошенко та Олександр Турчинов поточного року завдали країні збитків на 20 мільярдів гривень.

Про це заявив глава Рахункової палати Валентин Симоненко під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Симоненка, ці збитки були заподіяні особистими розпорядженнями екс-прем’єра та екс-першого віце-прем’єра, або так званими протокольними рішеннями, без прийняття відповідних постанов Кабміну, по питанню тендерних закупівель.

“Те, що скоєно злочин, – це стовідсотково. Тепер, щоб рухатися вперед, треба, щоб було і покарання за результатами скоєного злочину”, – заявив глава Рахункової палати.

“Також він поінформував президента, що бюджет–2009 не виконано за жодним з показників”, – йдеться у повідомленні.

“А ті показники, що хоч якось підходять за нормами закону, практично сфальсифіковані. Особливо це стосується зовнішніх запозичень, виплат зарплат, а також роботи Пенсійного фонду”, – наголосив глава Рахункової палати.

Відповідаючи на питання президента, ким саме були сфальсифіковані ці дані, Симоненко сказав: “Колишнім урядом, котрий керував країною у 2008 – 2009 роках”.

Крім того, під час цієї зустрічі було обговорено питання підготовки бюджету –2010 та боротьби з корупцією у бюджетній сфері.

“Безумовно, те, що бюджет поточного року готується зі значним запізненням, дуже погано. Але нам обов’язково треба врахувати всі недоліки бюджету –2009, а також ту надскладну ситуацію, яка є зараз в економіці країни”, – наголосив Янукович.

Президент зазначив, що перевантаження підприємств, майже половина з яких є збитковими, додатковими податками – неприпустимо.

Янукович також наголосив на необхідності раціонального використання наявних у держави коштів за пріоритетними напрямками, які повинні бути визначені у бюджеті –2010, йдеться у повідомленні.

“Президент доручив главі Рахункової палати тримати на жорсткому контролі це питання”, – повідомила прес-служба глави держави.

tsn.ua