Польща: Україна вступить в ЄС через 15 років

Україна може здійснити реформи, необхідні для вступу до Європейського Союзу, та увійти в ЄС протягом 15 років. Таку думку висловив посол Польщі в Україні Яцек Ключковський.

Дипломат, зокрема, нагадав, що після набуття чинності угоди про зону вільної торгівлі в 1992 році Польща змогла стати членом Євросоюзу в 2004 році.

“Думаю, років через 10-12, максимум 15, після набуття чинності договором про зону вільної торгівлі й угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна буде готова стати повноцінним членом європейської сім’ї”, – сказав посол.

При цьому Ключковський зазначив, що Україна вже втратила багато часу, необхідного для євроінтеграції. “Ми з вами починали в 1990-1991 роках практично на рівних умовах. Дивно, що наші дороги так розійшлися”, – сказав Ключковський.

З його слів, приклад України переконує поляків у правильності зробленого вибору.

Посол також зазначив, що зараз Україна з багатьох аспектів євроінтеграції відстає ще більше, ніж це було 5-7 років тому, а серед її першочергових завдань – реформування економіки й підвищення її конкурентоспроможності.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович вже назвав євроінтеграцію головним зовнішньополітичним пріоритетом України.

Крім того, глава держави вже висловив сподівання на те, що ЄС почне процес скасування візового режиму з Україною до кінця поточного року.

tsn.ua