Янукович має намір побудувати в Україні три атомні реактори за участю Росії

Україні і Росії слід активно розвивати співпрацю в атомній енергетиці. Зокрема, необхідною є побудова в Україні трьох нових атомних блоків за участю російських партнерів.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час робочої зустрічі з главою зовнішньополітичного відомства Костянтином Грищенком.

“У нас є практика робити це спільно. І спільно ми можемо майже стовідсотково забезпечити усім необхідним обладнанням будівництво цих блоків”, – підкреслив президент.

Говорячи про майбутній візит президента Росії Дмитра Мєдвєдєва в Україну, Янукович наголосив на необхідності підготовки до підписання низки двосторонніх угод.

Серед пріоритетних президент назвав насамперед нову угоду щодо ціни на газ.

Серед інших питань, які потребують врегулювання в ході візиту президента Росії, – демаркація кордону між двома державами, співпраця у сфері літакобудування, атомній енергетиці, залучення російських інвестицій (передусім, у рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року), а також торговельно-економічна співпраця.

Щодо візиту президента України до Сполучених Штатів, Янукович висловив переконання в доцільності своєї участі у розгляді питань ядерної безпеки на міжнародному рівні.

Грищенко також поінформував главу держави стосовно виконання його доручень з підготовки пропозицій до законопроекту про засади внутрішньої і зовнішньої політики України, а також щодо підвищення ефективності роботи українських торговельно-економічних місій за кордоном.

Нагадаємо, 16-17 березня міністр закордонних справ Костянтин Грищенко перебував з дводенним робочим візитом в Москві, де домовився про офіційний візит президента Росії Дмитра Мєдвєдєва в Україну 17 травня.

tsn.ua