В США лесбійці заборонили прийти з нареченою на випускний

Американський інститут у містечку Ітавамба, штат Міссісіпі, США, скасував випускний вечір, не дозволивши студентці-лесбійці Констанс МакМіллен, взяти в ньому участь одягненій у смокінг та разом зі своєю нареченою. Справу передали до федерального суду штату. Ось уже кілька тижнів ця історія викликає запальні дебати в країні.

Після того, як подію скасували, рада Аграрного інституту Ітавамби опинилась під прицілом Американського союзу громадських свобод (АСГС).

“Мене називали як тільки можна: гомофоб, нетерпимий та інші образливі епітети”, – заявив у суді Трей Вайґул, заступник директора інституту, якому надійшло за останні тижні 4000 електронних листів, більшість з яких негативного змісту.

АСГС зажадав від імені студентки її захисту згідно з першою поправкою про свободу слова. Федеральний суддя вирішуватиме долю пари до 2 квітня, дати, на яку заплановано випускний вечір. Дівчина запитала про дозвіл прийти на бал з нареченою ще у грудні й отримала тверде “ні”. Проте пізніше, адміністрація змінила думку та дозволила обом прийти за умови, що дівчата не танцюватимуть удвох і не триматимуться за руки.

Між тим американці розділились у своїх переконаннях. Минулої п’ятниці дівчина, яку підтримали батьки (її мати теж лесбійка), дала інтерв’ю популярній програмі Еллен де Дженерес: їй пожертвували $30000 для продовження навчання в університеті.

У Фейсбуці створено групу “Дозвольте Констанс привести подругу на бал”, яка вже зібрала 390 тисяч прихильників. Натомість, батьки та студенти інституту знайшли інше рішення: організували приватний вечір, куди Констанс не запросили.

“Ми всі трохи спантеличені цією історією,” – каже Енн Вотсон, 17 років, студентка.

“Гадаю, рішення ради інституту треба поважати. Як би це не закінчилось, хтось буде розчарований. Або ми, або Констанс. Я проти гомосексуалізму, але не збираюсь вказувати іншим людям, як їм жити”, – сказала вона.

gazeta.ua