Forbes представив список автомобілів з найменшою витратою палива

Журнал Forbes представив список автомобілів з найменшою витратою палива. Попит на гібриди та малолітражки безпосередньо пов’язаний з рівнем цін на паливо.

У наступному році автовиробники Chevrolet, Nissan, Ford і Fisker планують представити ринку США свої електромобілі.

Але експерти стверджують, що ці машини спочатку повинні ужитися в суспільстві. І якщо це станеться, електромобілі повністю змінять американців і їхній спосіб споживання електроенергії.

Але як стверджує головний редактор Edmund’s Green Car Advisor Джон О’Делл, такий електрокар як, наприклад, Nissan Leaf, який заряджається за допомогою простої розетки, дуже дорогий в експлуатації. А поки очікується зниження цін на електроенергію, звернемо увагу на більш доступні автомобілі. Ці машини вимагають дещо яких витрат на бензин, але на даний момент вони є найбільш економічними в світі. Наприклад, такі малолітражки як Honda Fit і Toyota Yaris. Але не тільки маленькі машини вміють спалювати маленька кількість пального: позашляховик Ford Escape і седан Volkswagen Jetta також можуть заощадити ваші гроші.

Для того щоб скласти список самих економічних автомобілів, оцінювалися вартість і кількість використовуваного палива (миля / галон). Дані представили агентство EPA і фірма Vincentric.

У список не потрапили гібридні автомобілі. Якщо б оцінювалися такі моделі як Toyota Prius, Honda Civic Hybrid, Honda Insight, Ford Escape, Ford Fusion, Mercury Milan Hybrid, Nissan Altima Hybrid, Toyota Camry Hybrid і Lexus 250h, то всі ці машини зайняли б перші щаблі в рейтингу.

Попит на гібриди та малолітражки безпосередньо пов’язаний з рівнем цін на паливо: чим вища вартість бензину, тим більше людей купляють ці автомобілі. До речі, найближчим часом ціни на паливо будуть рости. У США середня ціна за бензин складає 2,81 долара. Управління енергетичної інформації США припускає, що до 2011 року ціна на паливо підніметься до 2,96, а влітку його вартість складатиме 3 долари.

Ці прогнози підштовхують автовиробників розробляти більш економні моделі автомобілів, стверджує автоспеціаліст журналу Consumer Reports Майк Квінсі.

“Якщо ціни на бензин злетять до небес, гібриди будуть користуватися великим успіхом”, – говорить Квінсі.

Якщо економічність автомобіля – головне, кращим варіантом буде дизельний Volkswagen. Автомобілі Volkswagen Golf TDI за 22354 долари і Volkswagen Jetta TDI за 22830 доларів пов’язані між собою економічністю палива. Ці 4-дверні моделі VW спалюють 30 миль / галон по місту та 42 миль / галон по трасі.

У списку також дві моделі Honda Fit і Civic GX за 14900 і 25340 доларів, відповідно. Витрати Fit на паливо складають 27 миль / галон по місту. А ось Civic, який їздить на зрідженому природному газі, вимагає 24 миль / галон по місту і 36 миль / галон по трасі.

Але якщо говорити серйозно, навіть гібриди і автомобілі на природному газі не є кращим варіантом в плані ціни, комфортабельності і старанності, стверджує директор з планування компанії Nissan Марк Перрі. Пан Перрі очолює проект по запуску електрокара Nissan Leaf.

tsn.ua