Розкол в опозиції: Онопенко йде від Тимошенко

Українська Соціал-демократична партія, підконтрольна главі Верховного суду Василю Онопенко, має намір покинути опозицію. Це рішення рівнозначне виходу цієї політичної сили з блоку Юлії Тимошенко, пише газета “Дело”.

На засідання політради Української соціал-демократичної партії, яка входить в Блок Юлії Тимошенко і контролюється главою Верховного суду Василем Онопенко і його зятем, колишнім замміністра юстиції Євген Корнійчуком, вирішила припинити свою участь в об’єднаній опозиції, лідером якої вибрана екс-прем’єр-міністр Тимошенко.

Формальним приводом для такого демаршу, згідно тексту документа, стало те, що партія “фактично усунена від процесу формування опозиційного уряду”. Керівництво політичної сили також підкреслило, що 17 березня, під час підписання заяви про об’єднану опозицію, замглави партії народний депутат Олена Шустік нібито перевищила свої повноваження і підписала документ, хоча голова партії – колишній заступник міністра юстиції Корнійчук – її на це не уповноважував. Також політрадою була призначена переговорна група у складі 5 чоловік під керівництвом Корнійчука для проведення переговорів з різними політсилами.

І Шустік, і Корнійчук вчора були недоступні для коментарів. Інші члени УСДП, які увійшли до парламенту за списками БЮТ, правдивість інформації про вихід з опозиції прямо не підтверджують, але і не спростовують.

Разом з тим високопоставлений співбесідник в уряді говорить, що також знає про можливий вихід УСДП з опозиції. “Напевно це пов’язано з бажанням глави Верховного суду Василя Онопенко, що стояв біля витоків створення УСДП, залишитися на своїй посаді при новій владі”, – заявило джерело.

Блок Юлії Тимошенко складається з трьох партій: “Батьківщина”, “Реформи і порядок” Сергія Соболєва і Українська соціал-демократична партія під керівництвом Євгена Корнійчука.

Нагадаємо, раніше Сергій Соболєв заявив про готовність створити об’єднану опозицію в складі НУ-НС та БЮТ.

tsn.ua