Янукович пообіцяв Європі новий бюджет до травня

Президент Віктор Янукович прогнозує ухвалення Верховною радою закону про державний бюджет на 2010 рік до травня.

Про це він заявив під час зустрічі з делегацією Європарламенту на чолі з віце-президентом групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів Адріаном Северином.

“Ми маємо намір вже в квітні подати проект бюджету у Верховну раду, і ми зробимо все, щоб він був розглянутий і затверджений до кінця квітня”, – сказав він.

В той же час не уточнюється, чи повинен державний бюджет за цей термін бути підготовлений і поданий на розгляд парламенту, або ж прийнятий Верховною радою.

Янукович відзначив під час зустрічі, що “соціальні виплати – це невідкладна справа, яка повинна бути відображена в бюджеті”.

Як повідомлялося, 11 березня прем’єр Азаров заявив, що найголовніше завдання на сьогодні – розробити і прийняти реалістичний бюджет. Він відзначив, що ухвалення бюджету розблоковує рішення багатьох інших питань, а також підготовку до Євро-2012. Він підкреслив, що не потрібно забувати, що третина місцевих бюджетів “дотаційні більш ніж на 90%”.

Прем’єр завірив, що 11 квітня новий уряд подасть у Верховну раду проект державного бюджету на 2010 рік. Він відзначив, що на розробку проекту держбюджету новому уряду потрібний один місяць.
 

А 25 березня Азаров повідомив, що проект держбюджету на 2010 рік вже зверстаний у чорновому варiантi.

tsn.ua