Site icon zakarpatpost.net

Янукович пообіцяв Європі новий бюджет до травня

Президент Віктор Янукович прогнозує ухвалення Верховною радою закону про державний бюджет на 2010 рік до травня.

Про це він заявив під час зустрічі з делегацією Європарламенту на чолі з віце-президентом групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів Адріаном Северином.

“Ми маємо намір вже в квітні подати проект бюджету у Верховну раду, і ми зробимо все, щоб він був розглянутий і затверджений до кінця квітня”, – сказав він.

В той же час не уточнюється, чи повинен державний бюджет за цей термін бути підготовлений і поданий на розгляд парламенту, або ж прийнятий Верховною радою.

Янукович відзначив під час зустрічі, що “соціальні виплати – це невідкладна справа, яка повинна бути відображена в бюджеті”.

Як повідомлялося, 11 березня прем’єр Азаров заявив, що найголовніше завдання на сьогодні – розробити і прийняти реалістичний бюджет. Він відзначив, що ухвалення бюджету розблоковує рішення багатьох інших питань, а також підготовку до Євро-2012. Він підкреслив, що не потрібно забувати, що третина місцевих бюджетів “дотаційні більш ніж на 90%”.

Прем’єр завірив, що 11 квітня новий уряд подасть у Верховну раду проект державного бюджету на 2010 рік. Він відзначив, що на розробку проекту держбюджету новому уряду потрібний один місяць.
 

А 25 березня Азаров повідомив, що проект держбюджету на 2010 рік вже зверстаний у чорновому варiантi.

tsn.ua

Exit mobile version