Наша Україна вимагає від Януковича реакції на “антидержавні заяви” Семиноженка

Президія політради партії Наша Україна на своєму засіданні ухвалила заяву, в якій вимагає від президента  Віктора Януковича принципової реакції на антидержавні заяви віце-прем’єр-міністра Володимира Семиноженка.

“Президія політради партії Наша Україна вважає неприйнятними для посадової особи і несумісними зі статусом віце-прем’єр-міністра України заяви Володимира Семиноженка щодо можливості входження України в якийсь союз з Росією і Білоруссю”, – йдеться в заяві.

У документі підкреслюється, що “саме висловлювання такої пропозиції мало бути сприйнято як приниження і для України, і для українських політиків. Замість цього представник українського уряду не тільки не відкидає його, а вступає в обговорення – фактично, стає співавтором”.

“Вже майже два десятиліття існує незалежна Українська держава. Тому неприродно, коли ідеї, що суперечать його Конституції, які спрямовані на підрив її суверенітету і незалежності висловлює людина, яка отримала посаду в уряді цієї країни “, – підкреслюється в заяві.

У Нашій Україні переконані, що “президент, як гарант державного суверенітету України, її територіальної цілісності, дотримання її Конституції не має права ігнорувати посягання на основи державності з боку представників уряду”.

Як повідомлялося, Володимир Семиноженко запевнив, що його заява про входження України в союз з Росією перекручена опозицією.

За його словами, він висловлювався за те, що Україна має брати участь у всіх “глобальних інтеграційних процесах, оскільки президент Віктор Янукович заявив, що у 2020 році Україна має увійти до 20-ки найрозвиненіших країн”.

Нагадаємо, 5 березня російський прем’єр-міністр Володимир Путін на зустрічі з українським президентом Віктором Януковичем запропонував Україні вступити до Митного союзу Білорусі, Росії та Казахстану. На думку західних експертів, таким чином Москва поспішає включити Україну у сферу свого повного контролю.

tsn.ua