Росія виводить частину своїх кораблів з Севастополя

З бойового складу Чорноморського флоту Російської Федерації найближчим часом можуть бути виведені декілька великих кораблів, повідомило джерело в штабі ЧФ.

“Готуються до списання великий протичовновий корабель “Очаків” і дизельний підводний човен Б-380 “Святий князь Георгій”, збудована в 1982 році. Це – старі і морально застарілі кораблі, чий перманентний ремонт та підтримка на плаву обходиться флоту дуже дорого”, – сказав співрозмовник.

За його словами, не краща ситуація і з іншими кораблями, чиє списання заплановане в перспективі. Це – великий протичовновий корабель “Керч”, госпітальне судно “Єнісей”, морський транспорт “Тургай”, кабельне судно “Сетунь” і морський транспорт озброєння “Генерал Рябиков”.

Після списання “Очакова” і “Керчі” на Чорноморському флоті з кораблів першого рангу залишиться тільки ракетний крейсер “Москва”.

“В зв’язку з цим говорити про передачу крейсера до складу Тихоокеанського флоту після оперативно-стратегічних навчань “Схід-2010″ щонайменше, несерйозно”, – відзначив він, коментуючи інформацію, що з’явилася в ЗМІ, про те, що після маневрів крейсер не повернеться до Севастополя.

За словами джерела, надходження на Чорноморський флот нових кораблів цього року не планується.

Як повідомлялося, у Севастополі з початку року було скорочено 635 працівників, із яких 55% (349 осіб) – вільнонаймані підприємств Чорноморського флоту РФ.

tsn.ua