На Закарпатті припинена діяльність конвертаційного центру з обігом 5,2 млн.грн.

Протягом лютого-березня 2010 р. працівниками відділення боротьби з суб’єктами господарювання, що мають ознаки фіктивності, Ужгородського МВПМ ДПІ у м. Ужгороді припинено діяльність конвертаційного центру, створеного на базі одного з ужгородських приватних підприємств (сфера діяльності – будівництво будівель).
У лютому прокуратурою Закарпатської області за матеріалами відділення боротьби з суб’єктами господарювання, що мають ознаки фіктивності, Ужгородського МВПМ було порушено кримінальну справу  за ознаками злочину, передбаченого ст.212 ч.3 КК України, відносно директора ужгородського приватного підприємства, мешканця м.Ужгорода. Кримінальна справа розслідується слідчим відділом  податкової міліції  ДПА у Закарпатській області.
Як повідомили в управлінні податкової міліції ДПА України у Закарпатській області, документальною перевіркою приватного підприємства було встановлено, що протягом 2006-2008 років директор ПП шляхом здійснення фінансово-господарських операцій з фіктивними суб’єктами господарювання умисно ухилився від сплати податків на загальну суму 1,5 млн.грн., що призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету коштів в особливо великих розмірах.
Разом з тим, під час розслідування кримінальної справи встановлено, що протягом 2006-2008 років директор ПП з метою конвертації грошових коштів створив на базі ПП конвертаційний центр, послугами якого користувалися два фіктивні суб’єкти господарювання – товариства з обмеженою відповідальністю з м.Ужгорода та з  Ужгородського району. Директор ПП  здійснював перерахунок грошових коштів на розрахункові рахунки товариств за нібито поставлені на ПП будівельні матеріали та виконані будівельно-монтажні роботи. В подальшому безготівкові кошти конвертувалися у готівку.
Всього протягом 2006-2008 років конвертовано грошових коштів на загальну суму 5,2 млн.грн. В рамках кримінальної справи проведено обшук за місцем проживання директора приватного підприємства, а от приватне підприємство за юридичною адресою не знаходиться.