Ужгородська митниця відкрила кримінальну справу за контрабанду вартістю 1,9 млн. грн.

Як повідомили у прес-службі Держмитслужби України, Ужгородською митницею порушено кримінальну справу за фактом переміщення контрабандного товару загальною вартістю 1,9 млн. грн.
Зі Словаччини до Ужгорода направлялась вантажівка з товаром «гігієнічні серветки», «комплектуючі та запчастини до автомобілів». Згідно із поданими до митного органу товаросупровідними документами вартість зазначеного товару складала 12,4 тис. дол. США. Відповідно при оформленні товару було нараховано митних платежів – 38 тис. грн. Пізніше, коли ужгородські митники звірились зі словацькою митницею щодо достовірності поданих документів, з’ясувалось, що справжня вартість товару – 181,5 тис. євро. Тож при митному оформленні цього імпортованого товару мало бути сплачено майже 656 тис. грн. платежів.
Таким чином, перемістивши через митний кордон України товар та надавши митниці неправдиві дані про його вартість, фірма спричинила значне недорахування митних платежів у бюджет. Матеріали направлено в прокуратуру Закарпатської області.