Закарпаття: Національний парк “Зачарований край” матиме свій літопис

Новостворений Національний природний парк “Зачарований край” провів перше засідання науково-технічної ради, яке відбулось у березні ц.р.
За словами начальника управління екології Андрія Погорєлова, розпочато ведення літопису природи парку як основного документу природоохоронного об’єкту. Сюди вноситимуться узагальнені результати наукових досліджень та спостережень за станом і змінами природних комплексів, матеріали використовуватимуть для оцінки стану навколишнього природного середовища, розроблення заходів щодо охорони та ефективного використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки.
Крім того, члени ради погодили проект лімітів на використання природних ресурсів, план санітарно-оздоровчих заходів для своєчасної розробки вітровальної деревини, що забезпечить раціональне використання деревини внаслідок стихійних явищ, а також визначили науково-технічні заходи, котрі проходитимуть на території парку у 2010 році.
Чергову зустріч заплановано провести у вересні, де буде розглянуто питання розвитку туристично-рекреаціної діяльності “Зачарованого краю” та визначення завдань на 2011 рік.