Турклуб “Віссон”: Вишуканий сервіс та домашній комфорт — запорука успіху!

На Закарпатті не koжному туристичному закладу вдається одразу стати помітним і популярним, адже конкуренція у цій сфері вимагає врахування різних тонкощів і нюансів, які приваблюють сучасного мандрівника. Саме на них акцентує у своїй діяльності колектив турклубу «Віссон», який розпочав свою діяльність на початку цього року. Щоправда, вдалому дебюту у розмаїтій туристично-рекреаційній структурі Закарпаття передував досвід його організатора і співвласника Віктора Бункіна…
Базу клубу «Віссон», без перебільшення, можна назвати однією з кращих серед представлених туристичних об’єктів у регіоні. Ефективне поєднання комфорту та сервісу створює всі умови для чудового відпочинку. Тут не пішли уже добре протореним у районі шляхом надання лише послуг гірськолижного спорту і зимового дозвілля, а постаралися ввести новинку – тюбінгову трасу. Йдеться про катання на надувних санках, які до вподоби дітям, людям старшого віку, котрі не опанували лижний спорт.
Важливо, що у закладі пропонували захоплюючий відпочинок і у літню пору. Любителі екзотики, бажаючі ознайомитися з мальовничими місцинами Карпат, природолюби можуть здійснювати піші маршрути на гору Явірник, до урочища Чорні Млаки, на місце випадання Княгинянського метеориту та інші заповідні закутки нашого краю. До багатьох реліктових пам’яток природи та архітектури Великоберезнянщини доставляє і «гірський велосипед», який завжди до послуг відпочиваючих.
Заклад пропонує бажаючим «розслабитися» згідно уподобань і захоплень. їх очікують російська і фінська бані, літній басейн, катання на квадроциклах, тенісний корт, більярд. А цього сезону до перерахованого додасться поле міні-футболу, тир для стрільби з лука і пневматичної зброї. Є задумки і щодо організації інших розваг сучасної, втомленої життєвою суєтою, людини.
Прикметною ознакою змісту діяльності туристичного закладу є і те, що він передбачає відпочинок родин. На це розраховане планування приміщень двох готельних корпусів на 60 чоловік, окрема ігрова дитяча кімната, комп’ютерний зал. Спальні номери дають можливість користування телефоном, сейфом, холодильником, санвузлом. Немаловажно, що заклад має свої очисні
споруди, що дозволяє дотриманню належних санітарно-гігієнічних умов.
Клуб «Віссон» має по-сучасному обладнаний конференц-зал, який можна використовувати для семінарів, пленерів, нарад та інших масових заходів. Тут створені і інші складові для затишного перебування після напруженої праці і для наукової, і для творчої інтелігенції. Комфортно почуваються тут представники ділової сфери, яким корисно зайнятися фізичним загартуванням у напруженому ритмі щоденної зайнятості. Переконливий доказ – уже проведені заходи такого типу. До речі, фахівці вважають, що заклад уже нині може отримати тризірковий статус, а при доробці уже розпочатого – зіркою вище.
Не можна не враховувати і соціально-економічного інтересу створення таких туристично-рекераційних об’єктів як клуб «Віссон». Адже постійну роботу мають тут 30 чоловік, заклад є платником податків, він сприяє творенню туристично-рекреаційного портрету району, який останнім часом намагається перенести орієнтацію з промислового спрямування розвитку економіки саме на туристично-рекреаційну. Вона вимагає немалих коштів, відповідного професіоналізму працівників, але усі ці зусилля обіцяють повернутися вигідними дивідендами не лише у фінансовій сфері, але й культурно-духовній.
Своїми міркуваннями щодо перспективності та існуючої проблематичності розвитку сфери у районі ділиться Віктор Бункін:
– По-перше, Великоберезнянщина має унікальні ландшафтні умови для розвитку багатьох видів туризму, що підтверджують уже існуючі рекреаційні заклади. По-друге, цей бізнес має початкову стадію, а тому може врахувати специфіку сучасного попиту у цій сфері, а також створення відповідної інфраструктури. Це підказує нам кількарічна співпраця з добре відомими туристичними фірмами Закарпаття та України. Такої можливості позбавлені якоюсь мірою заклади, котрі уже вклали значні зусилля у існуючі види послуг.
Щоправда, у нас гостріше постають проблеми з підготовкою кваліфікованих кадрів. Адже на Закарпатті лише починають відкриватися спеціалізовані навчальні заклади, що готують спеціалістів туристично-рекреаційної сфери, а вони вкрай потрібні уже сьогодні. До речі, ми витратили значні кошти для навчання своїх працівників, хоча могли прийняти на роботу дипломованих та з відповідним досвідом.
Хотілося б, щоб туристично-рекреаційна сфера, яка має прописку здебільшого у віддалених гірських селах, була газифікованою, з меншими затратами забезпечувалася водою, щоб повно цінніше функціонувала комунальна служба, за яку ми лише б платили, а не займалися предметно. Гадаю, це врахують владні органи, адже є плани газифікації Кострини та інших важливих для розвитку галузі сіл.
… Клуб «Віссон» чекає на туристів, які хочуть оздоровитися, відпочити, глибше проникнути у лабораторію дива Карпатських лісів. їм пропонують отримати це недорого, комфортно, на сучасному рівні.
Ксенія Ресеги, “Карпатська зірка”