Українська писанка презентована у музеї просто неба у німецькому місті Ліндляр

Прикарпатці представили українську писанку у музеї просто неба у м. Ліндляр (Німеччина), що в 30 кілометрах від Кельна. На виставці, яка отримала назву “Мистецтво української писанки”, представлено майже 700 писанок з різних регіонів України, які привезли Коломийський національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського та Музей писанкового розпису на запрошення “Українського дому” Дюссельдорфа та Музею просто неба.
Як зазначила директор музею імені Йосафата Кобринського Ярослава Ткачук, в Німеччині також представлено твори сучасного народного мистецтва майстрів Івано-Франківщини, Буковини і Закарпаття – районів, де мешкають гуцули. Іноземців зачарували роботи українців – вишивка, лозоплетіння, кераміка, різьбярство, ткацтво. Окрім того, в експозиції є писанки, датовані ще XVIII – ХІХ століттями.
Ярослава Ткачук нагадала, що в грудні минулого року директор “Українського дому” у Дюссельдорфі разом з керівниками крайового музею міста Ліндляр побували у Коломиї, “були зачаровані містом і захотіли показати у ширшому аспекті українців: не тільки виставку писанок, але й виставку українського Великодня”.
Експозиція триватиме орієнтовно до 26 квітня.
Наталія Команяк, УКРІНФОРМ