Конституційний суд виніс вердикт новій коаліції

Конституційний суд України 6 квітня ухвалив рішення у справі про офіційне тлумачення положень Конституції і регламенту Верховної ради, що стосуються порядку формування парламентської коаліції за участю окремих народних депутатів.

Про це повідомила прес-служба суду. Згідно з повідомленням, Конституційний суд оприлюднить своє рішення у даній справі 8 квітня.

Нагадаємо, 68 народних депутатів від Партії регіонів звернулися в КС з поданням, в якому просили дати офіційне тлумачення положень частини 6 статті 83 Конституції, а також частини 4 статті 59 регламенту Верховної ради відносно можливості окремих народних депутатів брати безпосередню участь у формуванні коаліції депутатських фракцій.

Також аналогічне подання було направлене до суду депутатами фракції БЮТ.

Щонайменше 11 з 18 суддів Конституційного суду вважають законним формування чинної парламентської коаліції, яку в ЗМІ вже охрестили “коаліцією тушок”.

За даними джерел, такими є результати рейтингового голосування щодо проекту рішення стосовно легітимності коаліції, яке відбулося 31 березня на закритому засіданні КС.

tsn.ua