На КПП “Ужгород” через контрабандні цигарки конфіскували “Мерс” вартістю 113 тис. грн.

Як повідомила прес-секретар Ужгородської митниці Вікторія Сенгетовська, через приховані майже 150 блоків цигарок ужгородськими митниками вилучено у громадянина Німеччини легковик марки «Мерседес», вартістю 113 тисяч гривень.
Повертався 55-річний німець додому через українсько-словацький кордон, обравши на митному посту «Ужгород» спрощений режим контролю – «зелений коридор». Під час усного та письмового опитування заявив, що нічого прихованого від митного контролю не має. А вже в боксі поглибленого огляду з’ясувалось, що іноземець заздалегідь ретельно приховав 1497 пачок сигарет марки «LM» у спеціально виготовленому тайнику між спинкою заднього сидіння та конструктивно зміненого паливного баку.
Доступ до сигарет став можливий після демонтажу спинки заднього сидіння автомобіля та спеціально виготовленого люка, що кріпився гвинтовим з’єднанням до перегородки багажного відсіку автомобіля. Виявлені контрабандні цигарки, вартістю майже 10,5 тисяч гривень, порушник визнав своєю власністю.
Тож, за порушення встановленого порядку проходження митного контролю в спрощеній зоні з приховуванням сигарет, відносно громадянин Німеччини складено протокол. «Мерседес» та сигарети, загальною вартістю понад 123 тисячі гривень, вилучено до рішення суду.