Янукович полетить до Казахстану домовлятися про газ

Президент Віктор Янукович у середу, 7 квітня, відвідає з візитом Казахстан, в ході якого, зокрема, обговорить з президентом країни Нурсултаном Назарбаєвим питання газопостачання.

Візит Януковича до Казахстану практично не анонсувався, не відомий також його порядок денний.

Відомо лише, що відбудеться зустріч глав двох держав, а також будуть підписані двосторонні угоди.

Про те, що газові питання будуть обговорюватися в Астані, Янукович сказав напередодні візиту під час зустрічі з прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

Нагадаємо, що прем’єр Микола Азаров, обговорюючи питання бюджету-2010 із президентом Віктором Януковичем на щотижневій зустрічі в вівторок, заявив, що нова ціна російського газу у 330 доларів за тисячу кубометрів для України є неприпустимою в контексті бюджету на 2010 рік і призведе до зупинки та нерентабельної роботи низки галузей української промисловості.

Перший віце-премєр Андрій Клюєв пізніше заявив, що Україна та Росія зможуть домовитися про ціну на газ на взаємовигідних умовах.

Відповідаючи на питання, чи може бути предметом перегорів українська газотранспортна система, Клюєв сказав: “У нас законодавство забороняє акціонувати ГТС, передавати її в яку-небудь власність, крім як держави Україна”.

tsn.ua