Закарпаття: На Іршавщині районне Товариство інвалідів має нового голову

На Закарпатті нещодавно відбулися звітно-виборні збори Іршавського районного товариства інвалідів, на яких обрано нового голову. Ним став Михайло Ісак з Приборжавського. До цього часу він займав посаду заступника у цьому ж товаристві.
Також про зроблене прозвітував попередній очільник організації Сергій Гуленко. На зборах були присутні голова райради Петро Станко, його радник Петро Король, заступник голови райдержадміністрації Юрій Фельцан, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Василь Черепко, заступник начальника управління Пенсійного фонду України в районі Василь Коцан, представники інших соціальних служб району, керівник місіонерського товариства «Блага вість».
На зборах обговорювалися наболілі питання для людей з обмеженими фізичними можливостями. За підсумками засідання прийнято постанову. У ній йдеться про створення первинних осередків товариства, письмове звернення у відповідні органи щодо надання п’ятдесятивідсоткових пільг інвалідам на проїзд в автобусах міжрайонного і міжобласного сполучення, створення пунктів продажу їм продуктів харчування за пільговими цінами, створення аптечних пунктів при районній поліклініці, де продавалися б медикаменти для інвалідів за цінами постачальників.
Засідання ради товариства проводитиметься кожні шість місяців. Наступні ж збори відбудуться через 5 років.        
Як зазначив Петро Станко, люди з обмеженими фізичними можливостями – це не просто категорія людей, це окремі життя, окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. Дуже добре, що поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і хто допомагає. Районна рада в межах повноважень та завдяки своєму авторитету надає підтримку цій категорії людей. Ми неодноразово долучалися до проведення спартакіади під девізом «Повір у себе» серед людей з обмеженими можливостями, допомагали продуктами харчування. Зокрема, це вдавалося робити через благодійників, серед яких на особливу увагу заслуговує місіонерське товариство «Блага вість», котре очолює Іван Бабич. Вирішувалося чимало й інших соціальних питань інвалідів – резюмував голова райради.