Говерлу підкорили понад 440 учасників “Говерляни-2010”

Близько чотирьох з половиною сотень любителів гір зі Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Хмельницької областей та м. Києва, а також гості з сусідньої Польщі та далеких США цими вихідними здійснили масове зимове альпіністське сходження на засніжену вершину Говерли.
Спеціально сформований потяг «Львів-Ворохта» доставив учасників у Карпати. Після інструктажу з техніки безпеки колона довжиною понад кілометр почала долати підйом, кут якого на окремих ділянках досягав 45 градусів.
О 13.15 над вершиною першим було піднято державний прапор. Слідом за ним над Говерлою замайоріли знамена Федерації Скаутів «Галицька Русь», Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України, Українського реєстрового козацтва, вимпели ряду підприємств, працівники яких взяли участь в сходженні.
На вершині відбулося віче, яке розпочалося з виконання учасниками гімну України. За усталеною традицією, хвилиною мовчання присутні вшанували всіх, хто загинув в горах. Президент Львівської обласної Федерації спортивного туризму Тарас Пахолюк та начальник штабу «Говерляни», директор Львівського альп-центру «Скеля» Михайло Сідоров привітали учасників з успішним сходженням.
Традиція проведення «Говерлян» була відроджена у 2004 році, коли сходження присвятили 190-ій річниці з дня народження Т. Шевченка і з того часу зимові сходження відбуваються вже вшосте.
ФС «Галицька Русь»