Віктор Кобильчак із Закарпаття очолив управління СБУ на Одещині

7 квітня голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський представив особовому складу Одеського обласного управління СБУ нового начальника – Віктора Кобильчака, призначеного указом президента 24 березня 2010 року.
Віктору Кобильчаку 55 років. Він народився в селі Нижні Ворота Закарпатської області. В органах державної безпеки – з 1983 року. Працював в Кіровоградській області, потім, з 1990 року – в Києві. Там обіймав посади в 7-му управлінні СБУ, яке займається зовнішнім спостереженням.
У березні 2005-го був призначений начальником кіровоградського регіонального управління СБУ. У лютому 2008 року – звільнений з цієї посади.
Газета “Сегодня” з посиланням на свої джерела в спецслужбі повідомляє, що генерал Кобильчак причетний до березневих подій 2009 року в Одесі. Нагадаємо, тоді охорона лідера проросійської партії “Родіна” Ігоря Маркова затримала біля житлового комплексу “Білий Парус” співробітників “наружки” СБУ. Кобильчак був у складі комісії, яка прибула до Одеси після скандалу для розбору польотів. Підсумком було звільнення кількох працівників одеської наружки за “власним бажанням “.
Нагадаємо, що головою Одеської ОДА призначено також закарпатця – Едуарда Матвійчука.