Закарпаття: Сьогодні завершується реєстрація випускників шкіл для участі у ЗНО

Станом на 8 квітня для участі у тестуванні в Закарпатській області зареєструвалося 9959 осіб, в тому числі 2027 випускників минулих років. Загалом у 2010 році 12518 школярів завершать навчання у середній школі. З них 7524 (60 відсотків) виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання знань.  Порівняно з минулим роком кількість бажаючих складати тести дещо зменшилась, –  повідомили в управлінні освіти та науки Закарпастької облдержадміністрації.
З 15 грудня 2009 року в області функціонувало 22 пункти реєстрації осіб, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Найбільше випускників зареєструвалося для проходження тестування з історії України (7923), математики (4892) та географії (4127). Найменше – зареєструвалися на тести з французької (85) та іспанської (1) мов.
Серед цьогорічних нововведень – Українським центром оцінювання якості освіти буде здійснено переклад тестових завдань мовами національних меншин. Також  зміни полягають у тому, що цьогорічним абітурієнтам при вступі надано право подавати сертифікат якості освіти, виданий у 2008, 2009 або 2010 роках. При вступі буде регламентовано кількість вищих навчальних закладів і напрямків підготовки, куди абітурієнт може подати заяву. Цьогорічна квота – не більше п’яти вищих навчальних закладів України та трьох спеціальностей. Абітурієнтам на заочну форму навчання, які отримали освіту у 2007 році і раніше, цього року надано право вступати до вишів через тестування або за результатами вступних випробувань з конкурсних предметів. А ось бажаючі навчатися на денній формі обов’язково проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання.
Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації