Голова Закарпатської облради бере участь у Першому форумі місцевого самоврядування у Польщі

Протягом двох днів 8-9 квітня у м.Щецін (Польща) проводиться представницький перший Міжнародний самоврядний форум. Його учасники розглядатимуть питання «Значення територіального самоврядування для регіонального розвитку в Польщі, Німеччині та Україні».
Наша країна представлена численною делегацією з усіх регіонів держави. Від Закарпаття до її складу ввійшли голова обласної ради Михайло Кічковський і голова Ужгородської районної ради Михайло Фединець.
У четвер, 8 квітня, за участю представників Міністерств закордонних справ Польщі, Німеччини, України відбулося урочисте відкриття пленарного засідання цього поважного зібрання.
Відтак, учасники форму посекційно обговорили найактуальніші питання по їх тематичних аспектах. Зокрема, у перший день роботи відбувся обмін досвідом і думками щодо таких проблем: «Роль самоврядування у здійсненні східного партнерства», «Міжнародне співробітництво територіальних самоврядувань», «Роль ЗМІ у регіональному розвитку».
У п’ятницю порядок денний склали блоки інших актуальних питань: «Фінансування місцевого та регіонального розвитку в Польщі, Німеччині та Україні», «Досвід органів самоврядування в Польщі, Німеччині та Україні від співробітництва з неурядовими організаціями».
Голова Закарпатської обласної ради, голова ради МА «Карпатський Єврорегіон» Михайло Кічковський виступив в обговоренні особливо актуального для Закарпаття питання «Єврорегіони та нові європейські виклики і потреби прикордонних регіонів Польщі, Німеччини й України». Виходячи з набутого практичного досвіду органів місцевої виконавчої і самоврядної влад, він вніс низку пропозицій щодо напрацювання реальних шляхів вирішення економічних, соціальних та культурно-духовних проблем у рамках прикордонного співробітництва тощо. Михайло Михайлович інформував учасників форуму про стан проходження у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи ініційованого делегацією України питання «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи», а також про організацію в Закарпатті Міжнародної науково-практичної конференції стосовно зазначеної теми.
В.Чорногор, сайт Закарпатської обласної ради

3 thoughts on “Голова Закарпатської облради бере участь у Першому форумі місцевого самоврядування у Польщі

  • 13.04.2010 at 10:37
    Permalink

    то  у кічковського син контрабандну техніку до нас завозить?

Comments are closed.