Закарпаття: Податкова міліція з початку року вилучила підакцизної продукції на суму понад 1,2 млн. грн.

Про результати організованих податковою службою області комплексу оперативно-розшукових заходів під умовною назвою “Акциз” сьогодні розповів журналістам заступник начальника управління податкової міліції – начальник оперативного управління Василь Орсагош.
За два останні тижні березня в рамках операції “Акциз” з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 243,1 тис. грн. (алкогольна продукція – 211,4 тис. грн., тютюнові  вироби – 31,7 тис. грн.).
До прикладу, лише в передсвяткові останні дні березня виявлено наступні факти незаконного обігу горілки:

– 26 березня 2010 р. в одному з магазинів м. Свалява, який належить ужгородському приватному підприємству, вилучено 1659 пляшок горілки з підробленими марками акцизного збору;
– 27 березня 2010 р. в одному з магазинів у селі Ужгородського району, який належить тому ж ужгородському приватному підприємству, вилучено 2935 пляшок горілки з підробленими марками акцизного збору;
– 27 березня 2010 р. в складському приміщенні філії хустського приватного підприємства виявлено на зберіганні 7400 пляшок горілки з підробленими марками акцизного збору; горілку вилучено.

Проведені за цими фактами експертизи засвідчили факти використання підроблених марок акцизного збору для маркування горілчаних пляшок. Крім цього, окремо проведена експертиза якості горілки засвідчила, що це – алкогольний напій міцністю 37,0%, який не відповідає діючим державним стандартам. Цей алкогольний напій виготовлений не в заводських умовах, є непридатним для вживання, становить небезпеку для здоров’я та життя людей.
За вказаними фактами 6 квітня 2010р. слідчим відділом податкової міліції ДПА у Закарпатській області порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 204 та ч. 1 ст. 216 Кримінального кодексу України.
Всього з початку 2010 року податковою міліцією ДПА у Закарпатській області з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму близько 1,2 млн. грн. (в т.ч. алкогольної продукції на 297,4 тис. грн., тютюнових виробів –  690 тис. грн., паливно-мастильних матеріалів –  214,6 тис. грн.).