В Ужгород на “Сакуру-Фест-2010” приїде кінорежисер Емир Кустуриця?

Ви хочете побувати на прийомі у графа Сакури в Ужгородському замку? Побачити танець учасників проекту “Танцюють всі—2”? Ви хочете шквалу мистецьких заходів? А співочу зірку хочете? Усе це буде! Принаймні так обіцяють організатори другого “Сакура-Фесту”.
ІІ Міжнародний музично-творчий “Сакура-Фест-2010” стартує 24 квітня. Цей фестиваль не лише мистецтво й розваги, це і соціальний проект. Висаджуватимуть дерева японської вишні, а також організатори проведуть акцію “Чисте повітря”. За словами одного з організаторів фесту Василя Чайковича, минулоріч до прибирання міста долучилися 5 тисяч небайдужих ужгородців. Також пан Чайкович запевнив журналістів, позаяк, за задумом організаторів “Сакури”, до 2020 року наша сакурова алея має стати найдовшою в Європі.
Чайкович інтригує — до нас приїде зірковий гурт. Хто ж це буде — наразі таємниця. Ще більша інтрига криється у тому, що місто сакури, можливо, відвідає легендарний кінорежисер боснійського походження Емир Кустуриця (наразі ведуться переговори про його можливий візит). Організатори фесту кажуть, що особисто домовлялися з зіркою кінорежисури про трансляцію його фільмів під час фестивалю.
У рамках Свята сакури відбудуться конкурси дитячого малюнка, фотографії, сакура-пленер.
Ужгородців та велику кількість гостей міста чекають “Вечори під сакурою”. Як наголошують організатори, це серія заходів, де можна відчути камерність, драйв, коли можна побувати на прийомі у самого графа Сакури, побачити театр, почути дитячий сміх, разом потанцювати та посміятися, насолодитися красою, серед якої нам поталанило жити.
Евеліна Гурницька, РІО