МНС України підтримав антишумові пропозиції депутатів Свалявської райради

Свалявською райрадою, яку очолює Михайло Воронич, упродовж минулого року ухвалено низку рішень щодо забезпечення належного рівня шуму в населених пунктах району в нічний час. Йшлося і про застосування піротехнічних виробів при проведенні масових заходів, що неодноразово призводило до порушення рівнів шуму, травмування людей тощо.
– Як показали останні події в Російській Федерації, – зазначає голова райради, – особливу увагу необхідно приділяти використанню піротехнічних виробів у приміщеннях, на дахах будинків, балконах, лоджіях, на стадіонах і т.д.
Депутати Свалявської райради на своїй 30 сесії ухвалили відповідне Звернення „Про обмеження обігу побутових піротехнічних заходів”, яке направили в різні інстанції до вищих органів влади та районні ради Закарпаття.
Нещодавно на адресу голови ради Михайла Вороняча надійшли листи –відповіді, серед яких – лист із Департаменту громадської безпеки МВС, підписаний першим заст. начальника Департаменту Ю.Сіденко. У ньому сказано: „У Департаменті громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ України розглянуто рішення 30 сесії Свалявської районної ради 5-го скликання (№404 від 24 грудня 2009 року) щодо обмеження обігу побутових піротехнічних засобів.
Повідомляємо, що МВС підтримує пропозиції Свалявської, Берегівської та Виноградівської районних рад Закарпатської області. Водночас слід наголосити, що більшість питань, порушених зазначеними селищними радами, MBС ураховано в нормативних документах, які врегульовують обіг побутових піротехнічних виробів у державі, а саме згідно із Законом України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» господарська діяльність, пов’язана з виробництвом і торгівлею піротехнічними засобами, підлягає ліцензуванню.
На сьогодні Міністерством внутрішніх справ розроблено та направлено на погодження до зацікавлених центральних органів виконавчої влади проект наказу МВС, яким затверджуються Ліцензійні умови провадження господарської діяльності, пов’язаної з виробництвом і торгівлею піротехнічними засобами.
У зазначеному проекті Ліцензійних умов визначено, що піротехнічні вироби побутового призначення (призначені для розваг, зокрема проведення феєрверків) вільно продаються населенню, а поводження з ними не потребує спеціальних знань і навичок. Використання їх з дотриманням вимог інструкції із застосування, яка додасться до піротехнічного виробу або наноситься на його споживчому пакуванні, забезпечує за межами небезпечних зон безпеку здоров’я життя людей, не призводить до пошкодження майна і нанесення шкоди навколишньому середовищу. Такі піротехнічні вироби належать до 1-го класу небезпечних вантажів Крім того, п. 5.4 Ліцензійних умов визначено, що відповідно до ст. 7 Директиви 2007/23/ЄС Європейського парламенту та ради від 23 травня 2007 року „Про випуск на ринок піротехнічних виробів побутові піротехнічні вироби не повинні продаватися або паредаватися як інший спосіб споживачам, що не досягли віку, зазначеного в таких обмеженнях: феєрверки класу 1 – 12 років, класу 2-16 років, класу 3 – 1 8 років; інші піротехнічні вироби та сценічні піротехнічні вироби – 18 років.
На сьогодні (до прийняття зазначених Ліцензійних умов) порядок обігу піротехніки регламентований Тимчасовими правилами обігу в Україні побутових піротехнічних виробів, затвердженими наказом МВС №1649 від 23.12.2003 (зареєстрований у Міністерстві юстиції України №263/8862 від 01.03.2004).
При цьому відповідно до п. 8.1.1 Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів не дозволяється застосування побутових піротехнічних виробів у заборонений рішенням органів місцевого самоврядування час, за винятком днів святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня.
Обмеження, установлені Тимчасовими правилами, рішеннями місцевих органів влади та інші обмеження щодо використання і продажу піротехнічних засобів спрямовані на недопущення при цьому порушень громадського порядку, травмування населення тощо.
Державний контроль за діяльністю, пов’язаною з обігом побутових піротехнічних виробів, здійснюють відповідні служби МВС, МНС та інших центральних органів виконавчої влади у межах своєї компетенції (п. 10 Тимчасових правил).
Водночас повідомляємо, що інші пропозиції взято до уваги та буде враховано при підготовці відповідних нормативних актів з питань обігу піротехнічних виробів у державі.
Анна Романенчук, сайт Закарпатської обласної ради