На Закарпатті громадянка Угорщини перевозила через кордон медпрепарат психотропної дії “Frontin”

Працівниками Виноградівської митниці у Закарпатській області вкотре вилучено незаконно переміщуваний через митний кордон України медичний препарат психотропної дії “Frontin”.
Як повідомили у Державній митній службі України, через пункт пропуску “Лужанка” митного поста “Астей” Виноградівської митниці з Угорщини в Україну слідував мікроавтобус марки “Volkswagen Transporter” під керуванням громадянина Угорщини. Під час проведення митного огляду особистих речей пасажира (громадянки Угорщини) у дорожній сумочці було виявлено не вказаний у митній декларації та не заявлений при усному опитуванні медичний препарат “Frontin”.
Згідно із наданим поясненням, наміру приховати медичний препарат громадянка не мала, придбала його за призначенням лікаря. Доступ до медпрепарату дійсно був вільним. Проте на момент перетину кордону у жіночки не було передбачених чинним законодавством України дозвільних документів.
Варто пам’ятати, що переміщення громадянами через державний кордон сильнодіючих лікарських засобів можливе лише у виняткових  випадках. Наприклад, якщо громадянин проходить курс лікування даним препаратом, він має задекларувати його при перетині кордону і пред’явити інспектору митниці належним чином оформлений та завірений документ, що підтверджує факт хвороби або лікування. Це може бути рецепт або довідка від лікаря.
За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за статтею 340 Митного кодексу України (недекларування товарів).