В Ужгородському управлінні ВАТ “Закарпатгаз” знайшли 74 порушення актів з охорони праці та промислової безпеки

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області проведено всебічну перевірку виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці в Ужгородському управлінні ВАТ “Закарпатгаз”.
– Стан охорони праці та промислової безпеки на об’єктах організації визнано незадовільним для забезпечення здорових та безпечних умов праці, безперебійної та безаварійної експлуатації систем газопостачання, – повідомив голова комісії, заступник начальника територіального управління Богдан Дорош. –  На виконання комплексних заходів, спрямованих на покращення рівня охорони праці, освоєно всього 13,2   з запланованих колективним договором 58 тис.грн. В ході всебічної перевірки виявлено 74 порушення нормативних і законодавчих актів з охорони праці та промислової безпеки. Заборонено: експлуатацію газових приладів, підключених до пошкоджених  димових каналів у багатоповерхових житлових будинках, виконання робіт зі зварювання газопроводів із застосуванням газу МАФ, який призвів до вибуху в Євпаторії, застосування 7 одиниць обладнання, яке не пройшло чергову держповірку. Притягнуто до адміністративної відповідальності 8 посадових осіб, винних у порушенні законодавства про охорону праці.
Комісія, зауважив Богдан Дорош, запропонувала начальнику Ужгородського управління ВАТ “Закарпатгаз” Леву Іоничеву розробити заходи з усунення виявлених порушень та надати  до територіального управління інформацію про їх усунення до 30 квітня поточного року.
Довідка:  Ужгородське управління ВАТ “Закарпатгаз” – безбалансовий структурний підрозділ, який надає послуги з забезпечення безаварійної експлуатації систем газопостачання, реалізації природного газу всім категоріям споживачів. В організації працює 220 осіб, 88 з яких – на роботах з підвищеною небезпекою, 9 – у шкідливих умовах.